З Вінниці до Миколаєва відправили перші вантажівки з водою

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінниця передає мешканцям Миколаєва 420 тонн бутильованої води. Таке рішення 29 квітня ухвалили на сесії Вінницької міської ради. https://new.vmr.gov.ua/serhii-morhunov-vinnytsia-peredaie-meshkantsiam-mykolaieva-420-tonn-butylovanoi-vody. У Миколаєві через обстріли російських військ пошкоджено систему водопостачання. На минулому тижні перші автівки з водою доставили до миколаївців. Сьогодні вирушать ще чотири. Загалом впродовж тижня з Вінниці до Миколаєва планують відправити 20 вантажівок з питною водою.

На адресу Вінницької міської ради надійшов лист від міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича із проханням про допомогу. Вінницька влада відреагувала швидко. І вже у п’ятницю, 29 квітня, перші великовантажні автівки з водою приїхали до Миколаєва, інші – попрямують найближчими днями.

«За більше ніж два місяці війни ми допомагали Миколаєву дуже багато разів за запитом міського голови Олександра Сєнкевича. Попередньо, це були продукти харчування і промислові товари, а останній запит – питна вода. У місті вона зараз повністю відсутня. 29 квітня на сесії Вінницької міської ради депутати одноголосно ухвалили рішення про відпуск з матеріального резерву Вінницької громади частини запасу води. Загалом 420 тонн артезіанської води. Це 70 тисяч шестилітрових пляшок. Ця допомога для миколаївців дуже вчасна і вкрай необхідна. Тому впродовж тижня плануємо відправити 20 автівок з водою, аби люди оперативно отримали вантаж», – зазначає заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Андрій Очеретний додає, що у Миколаєві цією питною водою планують забезпечити лікарні, малозабезпечені верстви населення та кухні, на яких готують їжу для бійців тероборони і ЗСУ. Крім того, миколаївцям залишиться тара, в яку можна буде набирати очищену воду.

Коментарі у Facebook