Вінничан запрошують на 8-й фестиваль “VinBookFest”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

“ВінБукФесту” – бути! У Вінниці не відмовилися від проведення традиційного книжкового фестивалю навіть попри війну. Він розпочнеться у вечір п’ятниці та триватиме протягом наступних вихідних. Організатори кажуть, хоча масштаби фесту дещо відрізняються від попередніх та мета залишається незмінною – популяризація української книги та сприяння культурному розвитку міста.
Особливістю 8-го фестивалю є й те, що до літературного життя Вінниччини прагнуть долучити і якомога більше людей, які переїхали з інших регіонів України.


“VinBookFest все ж відбудеться цього року, адже це саме той напрям діяльності культури і мистецтва, який не має зупинятися. Цього разу книжковий фестиваль пройде на території бібліотеки-філії №1 (проспект Коцюбинського, 49). У разі небезпеки і оголошення повітряної тривоги люди матимуть змогу перечекати тривогу в укритті, яке знаходиться поруч”, – розповів директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Незмінними залишаються і організатори “VinBookFest”- ЗК “Вінницька міська централізована бібліотечна система”, ГО “Культурний всесвіт” та БФ “Відкрита книга”.

“У програмі фестивалю зустрічі з письменниками, істориками, літераторами, фотозони, майстер-класи для дітей, поетичний батл, палітра видавництв та книгарень. Вхід на заходи за запрошенням. Пряма трансляція у Facebook на сторінці фестивалю”, – каже Тетяна Верещак, в.о. директора закладу культури “Вінницька централізована бібліотечна система”.

“VinBookFest” розпочнеться 20 травня о 18:00 год у кінотеатрі «Родина». Тут глядачам презентують мистецький проєкт «Під спалахи сирен та блискавиць». А вже у вихідні всі заходи фестивалю перемістяться на територію бібліотеки-філії №1 (проспект Коцюбинського, 49).

Програма фестивалю на 21 травня:

10:00-18:00

  • Ярмарок-продаж «Новинки книжкового двору»
  • Тематичні фотозони для дітей та дорослих

11:00-12:00

  • Презентація книги «AVE VINNYTSIA». Автор книги Юрій Плясовиця – Заслужений архітектор України, літератор, член Національної спілки письменників України.

14:00-15-00

  • Проєкт «Вінницький пазл: історія мікрорайонів Вінниці». Лектор Євгеній Сафар’янс – кандидат історичних наук, заступник директора Музею Вінниці з виставкової роботи.

17:00-18:00

  • Проєкт «Поетичний батл»

Програма фестивалю на 22 травня:

10:00-18:00

  • Ярмарок-продаж «Новинки книжкового двору»
  • Тематичні фотозони для дітей та дорослих

10:00-11:00

  • Майстер-клас «Фруктовий мікс»

12:00-13:00

  • Презентація книги Тамари Артем’євої «Несе журавка на крилі». Тамара Михайлівна – відома вінницька журналістка, поетеса, письменниця.

14:00-15:00

  • Творча зустріч з Оленою Вітенко – українською письменницею, громадською діячкою. Олена Андріївна – фундатор Вінницької обласної краєзнавчої літературно-мистецької громадської організації «Велика рідня». Членкиня Національної спілки письменників України.

15:00-16:00

  • Майстер-клас «Ой у лузі червона калина»

16:00-17:00

  • Презентація книги «Корисні віршики». Автор Ірина Василевська – бізнес-леді, поетеса, благодійниця, амбасадорка Вінницької платформи «Жінки в бізнесі»

12:00-18:00

Коментарі у Facebook