Вінницягаз оштрафували на 21 мільйони за монополію. Газова компанія 4 роки обраховувала споживачів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Антимонопольний комітет України оштрафував Вінницягаз за зловживання монопольним становищем з грудня 2015 року по серпень 2019-го. Також відомство оштрафувало ще 16 облгазів по Україні. Про це повідомляють прес-службі Антимонопольного комітету.

Відомо, що 16 облгазів протягом майже 4-ох років були монополістами на ринку з розподілу та постачання природного газу побутовим споживачам в межах своїх територій. Зокрема, йдеться про наступні групи компаній Київоблгаз, Вінницягаз, Волиньгаз, Львівгаз, Запоріжгаз, Харківгаз, Хмельницькгаз, Рівнегаз, Сумигаз, Чернівцігаз, Чернігівгаз, Закарпатгаз, Дніпропетровськгаз, Житомиргаз, Миколаївгаз, Івано-Франківськгаз.

До того ж підприємство з жовтня 2018 року по серпень 2019-го донараховувало побутовим споживачам обсяги, які відрізнялися від даних на лічильниках. Це так звані коефіцієнти вирівнювання.

“Таким чином, дії зазначених компаній призвели до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку”, – повідомляють у АМКУ

Всього 16 підприємств повинні сплатити 278 млн грн штрафу. А також припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції та перерахувати побутовим споживачам вартість послуг за фактичним обсягом споживання (розподілу) природного газу на підставі даних лічильника газу, починаючи з жовтня 2018 року, повідомляють в АМКУ.

Коментарі у Facebook