У Вінниці стартувало голосування за нові назви для 38 топонімів: Сергій Моргунов закликав вінничан долучатись Про це повідомляє Вінницька міська рада

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 30 серпня, у Вінниці розпочалось онлайн-голосування щодо перейменування топонімів, нав’язаних російським імперськими та радянськими режимами. Містяни обирають назви для 38 топонімів. Голосування триватиме до 23:59 год 9 вересня. Міський голова Сергій Моргунов запросив вінничан долучатись до вибору назв.

«Ми – українське місто. Важливо повернути свою історію і свій культурний код. Наша громада почала цю роботу раніше. І маємо продовжувати робити це разом – спільно з містянами, науковцями та експертами. Дякую усім вінничанам, хто долучається до цього процесу», – написав на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі Вінницький міський голова Сергій Моргунов.


Протягом 10 днів вінничани можуть обрати один із варіантів назв для вулиць, провулків, тупиків, проїздів, бульварів тощо. Їх підготувала Рада з питань історії, культурної спадщини та топоніміки на основі звернень мешканців. Вже з перших хвилин голосування містяни продемонстрували велику активність. Про це повідомили у департаменті правової політики та якості міської ради.

Нагадаємо, електронне голосування триває на платформі E-Dem за посиланням https://consult.e-dem.ua/0510100000 (розділ «Консультації з громадськістю»)
Якщо виникають складнощі чи запитання щодо можливості голосування звертайтеся у департамент правової політики та якості міської ради за телефонами: 59-50-31; 59-51-55.

Коментарі у Facebook