У Вінниці близько 22% водіїв користуються пасками безпеки – дослідження

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінниця зайняла тринадцяте місце у рейтингу обласних центрів в Україні за кількістю водіїв, що використовують паски безпеки під час водіння. Всього водіїв, які піклуються про власну безпеку, складає – 22,6%. Про це йдеться у результатах всеукраїнського дослідження, яке провела ГО “Vision Zero” та Центр демократії та верховенства права в рамках проєкту “За безпечні дороги”.

“У кожному місті заміри проводились у щонайменше трьох локаціях, розташованих в різних частинах міста. Результати заокруглені до першого знаку після коми. Статична похибка складає 3% з довірчим інтервалом 95%. Згідно з методологією, до дослідження включено водіїв легкових, вантажних автомобілів, мікроавтобусів та не включено водіїв маршрутного міського, приміського та міжміського громадського транспорту.

Спостерігачі використовували візуальний метод, обираючи максимально зручні для спостереження місця, щоб мінімізувати ймовірність помилок або неможливість виявити наявність чи відсутність паска безпеки на плечі водія. Спостерігачі заповнювали спеціальні форми підрахунку та робили фотографії на місці спостережень. Результати спостережень з кожного міста перевірено координатором та керівником дослідження, за потреби проведена їх верифікація», – повідомляється у результатах дослідження.

У Вінниці спостереження відбувалося на чотирьох “точках”. Серед 921 водія пристібнулися лише 199. У порівнянні з 2018 роком цьогорічний показник зменшився на 0,2%.

Коментарі у Facebook