Україна буде найважливішою темою під час 77 сесії Генеральної Асамблеї ООН

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Україна буде найважливішою темою під час 77 сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про це у Нью-Йорку заявив високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє Укрінформ.

“Це буде найважливіший тиждень в ООН. Україна буде найважливішою темою… Україна б’ється, вона зазнає бомбардувань і ракетних обстрілів. Але й решта світу уражена зростанням цін на енергію, на продовольство, високими обліковими ставками. Ми можемо сказати, що це – “ідеальний шторм”, де високі ціни на енергетику та продовольство, спричинені війною, створили фінансову кризу, яка уразила всіх”, — сказав він.

За словами дипломата, урядовці країн ЄС мають багато питань у порядку денному зустрічі, включаючи ситуацію в Афганістані, ескалацію на Кавказі між Вірменією і Азербайджаном, воєнні дії у Середній Азії. Але головна увага міністрів буде зосереджена саме на глобальних наслідках війни в Україні.

“Ми, європейці, маємо більше взаємодіяти з рештою світу, та обговорювати ці проблеми. Ми будемо дивитися, як протидіяти російському наративу, та переконати людей, що не санкції спричинили ці проблеми, а війна”, — наголосив Боррель.

Коментарі у Facebook