У Вінниці триває асфальтування вулиць приватного сектору

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Асфальтування відбувається на умовах співфінансування із мешканцями. Наразі дорожня техніка працює на пров. Пластовий. Робітники вже підготували ділянку до фінішного покриття: вирівняли полотно, встелили шаром щебеню та чекають на сприятливу погоду. Нагадаємо, цьогоріч на умовах дольової участі у Вінниці планують заасфальтувати понад півтора десятка вулиць приватного сектору.

Зазначимо, цьогоріч асфальтування доріг приватного сектору у Вінниці стартувало на початку червня. За цей час нове покриття з’явилося на вулицях Гастелло, М. Заньковецької, П. Мирного, Грохольських, Москвіна, П. Ніщинського, пров. Мистецький та проїзд Трамвайний.

«Люди надзвичайно вражені, що незважаючи на воєнний стан, вони дочекалися асфальтування своїх вулиць. Для них це дуже важливо, оскільки рівень їхнього життя значно виріс. І ми бачили їхні емоції. Дорога є невід’ємною частиною життєвих подій: дорога на весілля, дорога з пологового будинку, дорога до школи та університету, на роботу… З дороги починається все, – розповідає голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук. – Це була для них велика несподіванка, що все-таки роботи по капітальному ремонту у місті продовжуються, що вони не призупинені й відбуваються згідно із черговістю».

Вже наступного місяця відповідні роботи стартують на 6 вулицях: О. Кобилянської, Лермонтова, Ю. Смірнова, Стеценка, пров. Пугачова та 2-й пров. Бестужева.

Можливість капітально відремонтувати дороги у людей з’явилася відповідно до програм співфінансування, які діють у Вінниці з 2007 року. Наталія Панчук каже: «Попри війну, що триває в країні, мешканці вулиць надзвичайно активно долучаються до дольової участі. Це звісно досить тривалий процес. Від рішення зборів квартальних комітетів, створення ініціативної групи зі збору коштів до асфальтування може пройти не один рік. Однак, результат того вартий і вінничани у цьому вже пересвідчилися».

Асфальтування вулиць один із найбільш затребуваних різновидів робіт за умовами дольової участі 70 на 30, де левову частку бере на себе міський бюджет. Станом на сьогодні в Асоціації органів самоорганізації населення знаходиться ще 81 заявка на проведення капітального ремонту доріг. Свого часу всі вони будуть виконані, – запевняють у департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради.

«Цьогоріч на асфальтування доріг у приватному секторі виділено із міського бюджету понад 17 млн грн, – каже директор департаменту Юрій Семенюк.- Для нас дуже важливо підтримувати ініціативу мешканців і ми, попри важкі умови, виконуємо свої зобов’язання. Адже бажання людей, підкріплене їх дольовою участю у фінансуванні робіт, дозволяє покращувати інфраструктуру навіть у найвіддаленіших районах міста. Примітно, що й ставлення до стану таких доріг набагато відповідальніше та бережніше».

Коментарі у Facebook