Міський голова Вінниці: «Наш народ зміг витримати довгу голодну зиму 32-33 років, зараз наше завдання – пережити холодну зиму 22-23 років»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Очільник громади підкреслив, що, як сталінський режим намагався фізично знищити українців у 20 столітті, така мета зараз і путінської росії.

«В 1932-33 роках вони крали наше зерно, морили голодом мільйони українців, аби зробити наш народ поступливішим, щоб він змирився, йшов в колгоспи, і щоб ніхто не протестував проти нової влади», – говорить міський голова Сергій Моргунов.

Зараз росія вдається до різних форм терору, щоб зламати опір українців, але у неї нічого не вийде, переконаний міський голова.


«90 років потому той самий ворог вивозить наше зерно з захоплених міст, вбиває українців на фронті і в тилу. Часи змінилися, але ворог діє за тим самим планом – знищити нас. Тепер рашисти залишають без електроенергії цілу країну, щоб ми перестали чинити опір, прагнуть змусити нас пристати на їхні умови. Але українці вже знають ціну “домовленостей” з росією. Але ми не слабкі, ми – сильні. Тому маємо стояти – кожен має тримати свій фронт», – наголосив Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов наголошує, що завдяки єдності український народ протистоїть усім викликам.

«90 років тому наш народ зміг витримати довгу голодну зиму 32-33 років, зараз наше завдання – пережити холодну зиму 22-23 років, пам’ятаючи про те, що в окопах нашим Захисникам точно не тепліше, – зауважив Сергій Моргунов. – Ворогу не вдасться нас зламати. І яка б темрява не була навколо, морок ніколи не зможе знищити світло наших душ. Єднаймося»

Також очільник громади закликав вінничан приєднатися до акції «Запали свічку». Ввечері потрібно запалити вогник у вікні в знак скорботи за загиблими та віри в беззаперечну Перемогу українців найближчим часом. А об 16:00 пройде Загальнонаціональна хвилина мовчання.

«Сьогодні наші свічки на вікнах – особливо символічні. Запаліть їх, не дамо мороку жодних шансів», – наголосив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook