З Вінниці відправлять 20 металевих пічок-буржуйок для наших захисників та захисниць на передовій

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Виготовили металеві пічки для бійців вінницькі майстри, на замовлення депутатів міської ради. У межах акції “Тепло від дому до окопу” буржуйки передють до міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.
 

Як розповів секретар міської ради Павло Яблонський, це лише початок: у майбутніх планах – виготовити більше буржуйок для військовослужбовців.

“У березні, коли розпочалась повномасштабна війна, вінницька міська рада і облрада в особі Сергія Моргунова і Вячеслава Соколового, підписали рішення про створення Міжрегіонального гуманітарного штабу. Його очолив Володимир Гройсман. Впродовж 9 місяців штаб допоміг багатьом громадам: Харкову, Маріуполю, Чернігову, Миколаєву та іншим. Тож, з приходом зими, гуманітарний штаб започаткував проект, щоб зібрати буржуйки й передати нашим хлопцям, які зараз на передовій. І депутати міської ради до цього долучились”, – розповів Павло Яблонський. 


Виготовлені за спеціальним замовленням металеві пічки обігріватимуть військових із вінницьких підрозділів, які перебувають на фронті.  В окопах без пічок – ніяк, за допомогою них можна і зігрітися, і речі просушити, і приготувати гарячу їжу. Разом з буржуйками в рамках акції на фронт передадуть домашні смаколики.  

За словами депутатки міської ради Світлани Василюк, акція “Тепло від дому до окопу”, започаткована Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом – безстрокова. 

“Це абсолютно необхідно для наших хлопців на передовій, яким ми завдячуємо тим, що можемо жити і працювати на Перемогу. Хочу, щоб наші військові після важкого дня могли повертатися у свій бліндаж і на буржуйці висушити одяг та заварити собі чашку гарячого чаю, згадати своїх рідних. Важливо, щоб вони були обігріті нашим теплом. Саме завдяки захисникам і захисницям України сьогодні твориться наша спільна перемога”, – розповіла Світлана Василюк.

Пані Світлана закликала всіх небайдужих вінничан доєднатися, адже із настанням зими така допомога фронту є вкрай важливою.
 

Коментарі у Facebook