Нацбанк заборонив підприємцям витрачати кошти з рахунків на особисті потреби

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

З 2 грудня ФОПам заборонено витрачати кошти з бізнес-рахунків на особисті потреби, які не пов’язані із бізнесом. Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на постанову, яку опублікували на офіційному сайті установи.

До постанови про порядок відкриття та закриття банківських рахунків доданий абзац про заборону на здійснення витрат з рахунку ФОПів на власні потреби.

“За поточними рахунками в національній валюті фізичних осіб-підприємців/фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, здійснюються всі види розрахунково-касових операцій відповідно до умов договору та законодавства України, крім операцій, пов’язаних із власними потребами”, – йдеться у постанові.

Також уточнюється, що після сплати податків, зборів та інших платежів ФОПи можуть перерахувати кошти з підприємницьких рахунків на особисті рахунки. І вже з особистого рахунку можна використовувати гроші на власні потреби.

Нагадаємо, ця норма вже обговорювалася в серпні 2019 року. Тоді в Нацбанку заявили, що вона носить “технічний уточнюючий характер” і фактично не містить змін для ФОП

“Чинні вимоги Інструкції вже і так передбачають, що фізична особа, яка здійснює підприємницьку/незалежну професійну діяльність має відкрити у банку окремі рахунки – для здійснення підприємницької діяльності та для власних потреб. Тож і сьогодні фізична особа-підприємець може витрачати кошти з підприємницького рахунку лише для здійснення підприємницької діяльності”, – заявляли у Нацбанку.

Коментарі у Facebook