Різнопланові гуртки, підтримка дитячого психолога та допомога матусям з ГВ: у Вінниці відбулось відкриття Дитячого Простору

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

30 листопада на базі VinSmart Центру по вул. Родіона Скалецького, 41, відбулось відкриття Дитячого Простору за підтримки ГО «Проліска», Save the Children та Гуманітарного фонду для України (UHF).

Понад 40 діток та їх батьків завітали, аби весело провести дозвілля. Танцювали, сміялись та смакували солоденьким, допоки матусі з молодшими дітками спілкувались з консультантами по грудному вигодовуванні.


У Дитячому Просторі кожна дитина, не зважаючи на те, чи є вона ВПО, чи місцева, зможе знайти заняття відповідно віку та інтересів.

Як розповідає регіональний координатор проєкту Вікторія Кравчина, Вінниця – це 5 місто, де ми реалізували такий простір. «Для малечі тут є групові розвиваючі заняття та різнопланові майстер класи. Окрім цього, ми надаємо допомогу дітям-ВПО, які є особливо вразливими категоріями, а саме дітки, які втратили батьків, онкохворі, діти з інвалідністю, діти, які травмувалися через війну. Також у Дитячому Просторі можна безкоштовно отримати консультації з питань грудного вигодовування», – додала Вікторія.

Взагалі проєкт Save the Children реалізується ще з літа 2022, але тоді команда працювала лише мобільними бригадами, які виїжджали у міста по всій області. За цей час понад 1500 діток взяли участь у заходах та отримати відповідну допомогу й підтримку.

«Я вважаю, що простір такого формату був досить необхідний у Вінниці, адже у нашій громаді багато діток, які хочуть спробувати себе в різнопланових гуртках. Дуже важливо, що Дитячий Простір розташований в укритті», – зазначила начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Директор VinSmart Центру Дмитро Мира висловив вдячність за організацію простору для найменших.
«Ще перед відкриттям ми підписали меморандум про співпрацю, де йдеться про надання нашого приміщення для Дитячого Простору, в результаті якого організатори зробили ремонт та облаштували приміщення меблями, які потім залишаться в нашому Центрі».

Коментарі у Facebook