У Вінниці зробили польову лазню і передали її захисникам

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

За словами вінницького міського голови Сергія Моргунова, над цим проектом попрацювали два підприємства: КП “Вінницяміськтеплоенерго” передало військовослужбовцям тягач ЗІЛ-138 та напівпричіп, а працівники вінницького спеціалізованого підприємства “Ремтехсільмаш” переобладнали його під польову лазню на 6 душових кабін.

“Це не нова ідея для нашої громади. Ще у 2014 році ми відправили подібну польову лазню на Донбас. За таким самим принципом ми облаштували й цю лазню. Це питання кілька разів підіймалося вінницькими військовими. Ми з радістю підтримали таку ініціативу й організували цей проєкт”, – зазначив Сергій Моргунов.


Вінницькі бійці вже завтра направлять мобільну лазню на Північ, де боронять кордон наші військовослужбовці.

“Потреба в мобільних лазнях нагальна. Адже не завжди є де помитися, а тут нам облаштували шість душових кабінок, є бойлер, гаряча вода. Думаю, хлопці будуть задоволені. Тому вдячні і місцевій владі, і всім, хто долучився до реалізації даного проєкту”, – говорить молодший сержант Василь Погонець.

Аби забезпечити автономну роботу польової лазні – міська рада також передала військовим генератор потужністю 5,6 кВт. За словами Сергія Моргунова, допомога для вінницьких захисників на цьому проєкті не закінчиться. В рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницька громада продовжить допомагати українським захисникам.

“Ми працюємо в різних напрямках: і з волонтерськими організаціями, і з підприємцями, і з підприємствами, і з комунальними підприємствами. Це згуртована робота всієї територіальної громади. І не тільки нашого міста, а й всієї Вінницької області та інших регіонів, з якими ми маємо тісні контакти з перших днів широкомасштабного вторгнення. Я вдячний за таку згуртовану роботу щодо підтримки наших захисників. Ми точно знаємо, що без них – рашисти давно були б на нашій вінницькій землі та захопили б усю Україну. Але завдяки стійкості та відвазі українських захисників – ми б’ємо ворога і звільняємо території. Хоча попереду у нас ще багато викликів та багато роботи”, – зауважив вінницький міський голова.

Коментарі у Facebook