Координаційний Штаб з питань поводження з військовополоненими, який базується у Вінниці, провів виїзну зустріч з родинами зниклих військовослужбовців

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На запитання близьких відповідали представники Координаційного штабу, обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки, Збройних Сил України, а також депутат Вінницької обласної Ради Віктор Пигуля разом з головою Гайсинської районної ради Віталієм Савчуком.

Теми, які цікавили рідних військовослужбовців – це обміни полонених, повернення тіл загиблих та рух кримінальних проваджень. Зокрема, обговорили встановлення статусу та пошук безвісти зниклих військовополонених.


“Основна ідея – приїхати до тих, хто не може приїхати до нас. У багатьох людей немає фізичної можливості їхати зі свого села чи міста у інше місто, а то і область. Тому ми влаштовуємо виїзні прийоми. Необхідні представники сил оборони та консультанти нашого центру виїжджають у зазначене місце і проводять там консультації, а також збирають заявки для подальшого контакту з людьми”, – говорить керівниця Консультаційного центру Центрального регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, депутатка Вінницької міської ради Юлія Приймак.

За її словами, Україна постійно оновлює реєстр військовополонених та зниклих безвісти. Поранених та з важкими хворобами виводять в окремі категорії. Водночас це не гарантує швидкого звільнення з полону. За наявності у рідних будь-якої інформації про полонених і зниклих безвісти, її потрібно повідомляти в НІБ та в інші відповідні структури.

Нагадаємо, 8 грудня, у Вінниці відкрили Консультаційний центр Центрального регіону Координаційного штабу поводження з військовополоненими, який працюватиме для мешканців 5 областей. Його головна місія – повернення українських військових та цивільних з полону.

Вінницький регіональний Консультаційний центр обслуговуватиме 5 областей: Вінницьку, Житомирську, Чернівецьку, Хмельницьку і Черкаську. Звертатися по допомогу можуть і мешканці цих регіонів.
Вінницька міська рада надала фінансову підтримку на утримання Консультаційного центру.

Коментарі у Facebook