Інтерв’ю з автоелектриком “Шляхового управління”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Спеціалісти вінницького підприємства “Шляхове управління” працюють без свят і вихідних протягом всього року. Особливо насичені робочі дні під час негоди. І не лише у водіїв спецтранспорту, а й у спеціалістів, які обслуговують техніку.

Автоелектрик Анатолій Лукіянчук працює тут вже понад 20 років. Колеги відгукуються про нього як про надійного і талановитого майстра, який завжди прийде на допомогу. Він ремонтує стартери, генератори та обладнання для перевірки справності тих чи інших елементів. В приміщенні, де працює Анатолій Борисович панує творчий безлад, але водночас все лежить на своїх місцях: десятки (а може й сотні?) шайбочок, гвинтиків, викрутки, плоскогубці, дроти, пінцети і багато інших інструментів та деталей, необхідних для роботи.


“Я тут знаю все, як свої п”ять пальців”, — всміхається чоловік.

В автопарку підприємства близько 60 одиниць техніки і немає жодної машини, якої б не торкнулася рука спеціаліста. Коли погіршується погода, Анатолій Лукіянчук для підстраховки виходить на роботу навіть у вихідні дні, так само чергує і в нічні зміни з колегами, аби оперативно полагодити спецтранспорт в разі необхідності.

“Ремонт обладнання, зарядка акумуляторів — це мої основні задачі. Робочий день починається не з кави, а з того, що механік чи диспетчер повідомляє про поломки, тоді ж оперативно вирішуємо що і в якому порядку ремонтуємо. Це комплексна робота зазвичай, бо зі мною ще працюють токарі, слюсарі, зварювальники та інші спеціалісти. Буває, що збилася програма в комп”ютері — треба налаштувати. Фактично, це робота не стільки фізична, як інтелектуальна. Або, наприклад, проводка в машині несправна, чи не працюють стопи, повороти, сигнали — то стоїш, крутиш, думаєш, як його полагодити. А коли все справно працює, то я наперед готую щось. Нудьгувати нема часу”, — розповідає Анатолій Лукіянчук.

Ми застали майстра за ремонтом стартера, який згодом, після всіх маніпуляцій він “проганятиме” на спеціальному стенді, тестуючи на справність. Анатолій Борисович зізнається, що йому дуже пощастило у житті:

“Найбільше задоволення отримую від того, що можу ремонтувати техніку, яка потім повноцінно працює і приносить користь людям. Кажуть, дуже добре, коли хобі та робота співпадає. Це якраз мій випадок. Я все життя займаюся ремонтом і щасливий, що можу робити те, що люблю”, — каже він.

Коментарі у Facebook