Вінниця продовжує допомагати деокупованому Херсону

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Підтримати Херсон та допомогти з організацією прибирання міста: сьогодні депутати Вінницької міськради проголосували за виділення коштів бюджету на закупівлю євроконтейнерів для збору сміття. На початку січня з таким проханням до очільника нашої громади Сергія Моргунова звернулася начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

«В Херсоні взагалі достатньо серйозна патова ситуація щодо інфраструктури. Росіяни вивезли всю комунальну техніку, навіть немає як позбирати сміття належним чином. Наші колеги з Херсона попросили, щоби ми підтримали їх з точки зору придбання контейнерів, тож ми виділяємо на це кошти. Дуже складна ситуація у комунальній сфері міста загалом, також з громадським транспортом: тролейбусами, автобусами, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. – Вінниця і далі буде допомагати Херсону та іншим звільненим містам, прикладом – як Балаклії».


Відповідно до запиту, для деокупованого міста придбають сотню контейнерів.

«Для нас таке рішення Вінницької міської ради надзвичайно важливе. Оскільки ситуація із благоустроєм та збиранням побутових відходів у Херсоні наразі складна. Так звані «освабадітєлі» викрали у місті майже всю техніку, а наявна давно вичерпала свій ресурс, відсутня достатня кількість сміттєвих баків, що не дозволяє своєчасно збирати та вивозити сміття на полігон», – розповів директор департаменту міського господарства Херсонської міської ради Дмитро Кобець.

Він також зазначив, що Херсон постійно обстрілюється, мають місце значні руйнування житлового фонду, інфраструктурних об’єктів, наслідки яких теж потрібно прибирати, розбирати завали, вивозити будівельне сміття тощо.

«Єдине комунальне підприємство «Парки Херсона», діяльністю якого є прибирання території міста, намагається проводити ці роботи власними силами, але має гостру нестачу в спеціалізованій техніці, матеріально-технічному забезпеченні. Все доводиться починати з «нуля». Прикладом, маємо лише 2 одиниці спецавтотранспорту, а про сміттєві баки годі й говорити. Через тривалу окупацію Херсона, постійні обстріли, більша частина херсонців покинула місто, зупинила роботу більшість бізнесу, що обмежує можливості міського бюджету Херсона. Тож, ми дуже вдячні громаді Вінниці та Вінницькому міському голові Сергію Моргунову, який одним із перших відреагував на наше звернення про допомогу», – зазначив Дмитро Кобець.

Нагадаємо, раніше Вінниця, зокрема, передала Херсону 30 тонн пального для генераторів, щоб місто мало можливість підтримувати роботу підприємств критичної інфраструктури.

Також після окупації з Вінниці було відправлено броньований мікроавтобус та гуманітарну допомогу в Херсон

Коментарі у Facebook