У Вінницьких Хуторах створять ініціативні групи «Чиста водойма»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На території села Вінницькі Хутори протягом лютого-березня буде тривати робота щодо створення Ініціативних груп “Чиста водойма”. В їх складі будуть безпосередньо місцеві жителі, чиї присадибні земельні ділянки прилягають до водних об’єктів (ставків).

26 січня відбулася перша відповідна зустріч з активними жителями Вінницьких Хуторів. Там обговорювали можливості використовувати наявні ставки для власних побутових потреб за умови дотримання Правил благоустрою ВМТГ.


Радник міського голови з питань агропромислового розвитку Олександр Закорченний зазначив, що створення ініціативних груп “Чиста водойма” передбачене “Програмою розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки”, яку затвердили наприкінці минулого року.

“Створення таких ініціативних груп – це своєрідне ОСББ на базі села, де люди будуть зацікавлені в тому, щоб всі водні об’єкти, що є в наявності, були в хорошому стані. 37 ставків, що є на території ВМТГ, ми розділили на три групи. Є ставки для рекреації, для риборозведення і ставки для спортивної риболовлі”, – підкреслив він.

За результатом зустрічі, домовились, що створення ініціативних груп відбуватиметься шляхом проведення загальних зборів з подальшим підписанням Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері охорони довкілля, сторонами якого будуть Вінницька міська рада та Ініціативна група «Чиста водойма».

“Саме такі зустрічі дають надію відчути підтримку з боку влади, бути обізнаними та брати участь у різних заходах, які будуть проводитись у сфері охорони довкілля, що, в свою чергу, приведе до залучення коштів для утримання у належному стані земель та об’єктів водного фонду, а також покращить їх благоустрій”, – зазначив житель села Василь Казчук.

Староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко наголосив на доцільності розробки інформаційної довідки для мешканців.

“За сприянням спеціалістів відділу екологічної політики департаменту економіки і інвестицій міської ради проведемо ряд заходів для жителів громади, які будуть спрямовані на вирішення цілого ряду питань зокрема у сфері охорони довкілля”, – додав він.

Коментарі у Facebook