Вінниця допомагає Балаклії

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Майже чотири місяці тому ЗСУ визволили місто Балаклія, що на Харківщині. Це невеличке містечко, яке налічує трохи більше 25 тисяч жителів.

Наша Вінницька територіальна громада взяла «шевство» над цим містом: уклали угоду про сприяння у його відновленні та підтримці. Нещодавно відбувся черговий «гуманітарний десант».

Якою була допомога вінничан цього разу? Як прийняли нас містяни Балаклії?

Про це розповів Місту над Бугом депутат Вінницької міської ради Тарас Ковальчук.

«Балаклійці сьогодні вже інші, аніж були чотири місяці тому. Тоді, під час першого візиту вінничан ці люди були налякані, розгублені, пригнічені.. Звісно, адже вони пройшли жорстоке горнило окупації… І допомога Вінниці для них, наша підтримка – це величезний сегмент позитивного впливу на облаштування життя, повернення до мирного стану всього міста. Цього ж разу ми побачили вже усміхнені обличчя, нас зустріли немов старих добрих друзів. Місто повертається до звичного буття: ремонтуються житлові будинки, розпочав роботу міський громадський транспорт (до речі, один з автобусів надала Вінницька міська громада), починають роботу котельні, і в квартири балаклійців поступово повертаються тепло, вода, електроенергія. Гарний показник – чотири місяці тому з 25 тисяч жителів в Балкалії було трохи більше десяти… А сьогодні – вже майже вісімнадцять… Люди повертаються, і в цьому є і частина нашого сприяння» –   розповів Тарас Ковальчук.

Цього разу вінничани доправили до деокупованої частини Харківщини індивідуальні бокси для дітей, засоби гігієни, велосипеди, мобільні телефони, куртки, одяг, генератори, музичні інструменти, іграшки та багато іншого. Нагальною потребою є медикаменти та медичне обладнання – про це дізнались під час проведення медичних оглядів нашими лікарськими бригадами, які також брали участь в експедиції. 

Нагадаємо, що такий «гуманітарний десант» сформовано завдяки спільним зусиллям волонтерів з організацій “Подільська громада”, “Шахіна”, “Гармонія”, “Піч” тощо, та завдяки роботі координаторів Вінницького Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Коментарі у Facebook