Вінницькі захисники отримали черговий вантаж від Гуманітарного штабу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Із Вінниці відправили два десятки буржуйок, шанцевий інструмент: 800 лопат, 300 сокир. Загалом – близько 3 тонн вантажу. Про таку допомогу попросили самі військові, говорить начальник відділення Сил підтримки 120 бригади Ігор Ющук.

“Ці інструменти необхідні військовослужбовцям, щоб окопатися. Як результат – це допоможе вберегти їхнє життя. Ми близько місяця тому зробили відповідну заявку до Гумштабу і от сьогодні отримали все необхідне. Отримали також буржуйки. В нас є нові підрозділи, які заходять, і їх треба забезпечити буржуйками. Завдяки цій допомозі особовий склад буде в теплі і захищений”, – додає Ігор Ющук.


До збору цієї допомоги долучилися територіальні громади Вінниччини, міський та обласний депутатські корпуси, а також соціально-відповідальний бізнес, зокрема підприємство “Еко-Снек”, розповідає секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

“Це продовження роботи в рамках дії Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який кожен тиждень організовує відправки допомоги у вінницькі частини, які несуть бойове чергування на бойових позиціях як на Сході, так і на Півночі та Півдні нашої країни. Також відбуваються відправки гуманітарних вантажів громадам, які цього потребують. Зокрема, була направлена допомога до звільнених Херсону та Балаклії”, – зауважує Павло Яблонський.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб долучився до підтримки Збройних Сил України з перших днів війни, розповідає перший заступник голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон.

“Сьогодні направляємо чергову партія допомоги безпосередньо Збройним силам України. У роботу Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу інтегрована вся Вінницька область, також у нас є представники у різних регіонах України. Це системна робота, яка протягом минулого року проводилася і буде продовжуватися до нашої перемоги”, – додає Володимир Кістіон.

Допомога фронту надається в межах гуманітарних ініціатив “Тепло від дому до окопу” та “Подаруй військовим смак домашнього тепла”. Перший проєкт покликаний зігріти захисників та захисниць України у зимовий період, другий – привітати їх зі святами.

Коментарі у Facebook