«Відбудовувати країну за європейськими стандартами»: Моргунов взяв участь у форумі з відновлення України, який проходив у Люксембурзі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Форум проходив під патронатом офісу Прем’єр-міністра Люксембургу у співпраці з Торговою палатою Люксембургу та головними спонсорами: ArcelorMittal, Clearstream, Європейським інвестиційним банком та іншими. Участь у ньому взяли доповідачі з українського уряду та бізнесу, а також найбільші іноземні інвестори. Відкрили захід Прем”єр-міністр Люксембургу Ксав”є Беттель та Глава Українського Уряду Денис Шмигаль.


«Обговорення – на найвищому рівні. Серед учасників форуму – прем’єр-міністри України та Люксембургу, інвестори та донори, урядовці та парламентарі, представники бізнесу. Під час панельної дискусії мав можливість поділитись баченням щодо подальшої трансформації країни та українських громад», – написав Сергій Моргунов.

Під час роботи форуму відбулось обговорення ключових потреб повоєнної України та можливості для інвестування в різних сферах, включаючи інфраструктуру, технології, енергетику, сільське господарство та продовольчу безпеку, людський капітал.

Міський голова наголосив, що у першу чергу відбудова має стосуватися відновлення житла та модернізації енергетичної інфраструктури, окрім того, він зазначив, що необхідно паралельно створювати безпечні та сприятливі умови для роботи бізнесу.

Очільник міста підкреслив, що інвестиції дозволять створити нові робочі місця.

«Будь-яка інвестиція – це насамперед створення робочих місць. І для кожного працівника та його родини мають бути належні умови для життя – це якісна медицина та освіта, зручна інфраструктура, можливості для відпочинку. Тож ми маємо формувати сучасні екосистеми за європейськими стандартами, адже Україна рухається в ЄС у статусі кандидата», – написав Сергій Моргунов.

Також міський голова виразив упевненість, що саме завдяки потужній коаліції цивілізованих країн вдасться досягти швидкого та ефективного результату у відновленні України.

«Розуміємо, що чим більше триватиме ця несправедлива війна, тим більше часу і ресурсів буде необхідно, щоб усе відбудувати. Але ніщо, на жаль, вже не поверне втрачених життів. Продовжуємо боротьбу на всіх фронтах. Все буде Україна!» – написав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook