Як сформувати якісний освітній простір у навчальних закладах Вінниці в умовах війни?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Під час війни варто звертати увагу на психологічний стан дітей, особливо тих, хто втратив близьких.

Наразі актуальним є створення якісної соціально-психологічної підтримки в навчальних закладах. Адже саме вона є запорукою стабільного емоційного стану дітей, комунікації та соціалізації підлітків. Як цю роботу налагоджено у Вінницькому ліцеї № 18 – розповіла в етері проекту «Рефлекторія» його директорка, депутатка Вінницької міської ради Катерина Поджаренко.

«Враховуючи те, що у нашому Ліцею створено досить якісне укриття, яке може прийняти одночасно понад півтори тисячі осіб, в січні ми розпочали навчальний семестр в «живому» форматі. В разі потреби – учні та вчителі організовано спускаються у сховища, де обладнані місця для перебування, є санітарні кімнати, працює водопостачання та вентиляція, медичний пункт, наявний мінімальний комплект харчів. Робимо «оффлайн» для того, аби залучити дітей до спілкування, до комунікацій, до участі у волонтерських рухах та різних заходах соціального спрямування на підтримку ЗСУ та внутрішньопереміщених осіб. Адже саме в цей період надзвичайно актуальною є проблематика національно-патріотичного виховання наших дітей: всі вони у нас мають переконливу позицію в обов’язковій перемозі України!» – сказала пані Катерина.

Сьогодні у навчально-виховному процесі певним чином зміщено деякі акценти: якщо до повномасштабного вторгнення максимум уваги приділяли освітній програмі, то сьогодні не менш важливими аспектами стали патріотичне виховання, волонтерство: діти працюють на допомогу ЗСУ, формують «гуманітарку», збирають кошти під час благодійних заходів.

Працюють школярі й над проектами «Молодь дебатує», арттерапія «Фарби життя», організовують тренінги щодо протидії гендерному насильству та беруть активну участь в роботі Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Коментарі у Facebook