У Вінниці відбулися змагання з бочча серед клієнтів реабілітаційного центру “Гармонія”: деталі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Хто кращий у киданні м’яча на відстань визначали сьогодні, 29 березня, у спортивному комплексі “Здоров’я”. Участь у змаганні з бочча взяли клієнти міського центру реабілітації “Гармонія”.

Бочча – це паралімпійський вид спорту. Під час гри використовують шкіряні м’ячики, набиті піском. Учасники розділяються на дві команди – червону та синю. Є головний м’яч – білий. Кожна команда має підігнати свій м’яч ближче до нього. Сьогоднішнє змагання було індивідуальним.


“Ця гра незвичайна. Тут важко наперед визначити переможця. Це непередбачувана гра, в якій все може змінитися дуже швидко”, – розповідає клієнтка центру реабілітації “Гармонія”, одна із учасниць змагань Діана Мазур.

Саме вона посіла перше місце у категорії гри в бочча з рампою. Це спеціальна похила доріжка, на яку ставлять м’яч, а учасники його зіштовхують. Друге місце в цій категорії посів Максим Філатов, третє – Ангеліна Куряча.

У категорії гри в бочча без рампи кубок отримала Маргарита Закордонець, “срібло” – у Євгенія Мумрова, бронзову медаль виборов Владислав Грамлюк.

Сьогоднішнє змагання з бочча має на меті популяризувати такий вид спорту, пояснює тренер та інструктор з трудової адаптації у реабілітаційному центрі “Гармонія” Андрій Щербатий.

“Під час війни українські спортсмени поїхали до Європи, там беруть участь в міжнародних змаганнях із цього виду спорту, показують класні результати. А ми готуємо нових молодих спортсменів, які, маю сподівання, у майбутньому будуть представляти Україну на теренах Європи і також показуватимуть класні результати”, – додає Андрій Щербатий.

За його словами, такі змагання є одним із видів реабілітації для клієнтів Центру. Загалом у “Гармонії” за попередній рік надали близько 25 тисяч послуг соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю.

“Хочемо сьогодні висловити вдячність нашим Збройним Силам за те, що зараз маємо можливість влаштовувати такі активності для наших клієнтів. Ми вже відправляли допомогу на фронт нашим бійцям. Зараз також маємо ідеї, яким чином ще можемо допомогти нашим хлопцям та дівчатам. Плануємо приділяти більше уваги пораненим Захисникам та Захисницям”, – говорить директорка центру реабілітації “Гармонія” Олена Чорнобривенко.

Вона отримала подяку від очільниці департаменту соціальної політики міської ради. Валентина Войткова відзначила Центр та його директорку за активну життєву позицію, громадську діяльність та високий професіоналізм.

“Центр реабілітації “Гармонія” є комунальним закладом. Ми продовжуємо підтримувати і надавати фінансування саме для цього напряму. Тільки за минулий рік у “Гармонії” надали кілька тисяч послуг, започаткували послугу “раннього втручання”. Важливо, що у нашій громаді є люди, які займаються питанням соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з інвалідністю, і підходять до цієї справи не просто як до роботи. Вони вкладають у це заняття сили та любов. І це відчувається”, – зауважила директорка департаменту міської ради Валентина Войткова.

Коментарі у Facebook