Вінницька міська і обласна ради стали лідерами з відкритості в Україні

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницька міська рада та Вінницька обласна рада потрапили до рейтингу найвідкритіших в Україні. Вони набрали високі бали в рейтингу, але не обійшлося без зауважень. 

Про це йдеться у дослідженні руху “Чесно”, який оприлюднив рейтинг відкритості рад за друге півріччя 2022 року.

Згідно з наведеними даними Вінницька міська рада додала один бал в порівнянні з попереднім періодом та зупинилась на позначці в 9, що означає високу відкритість. 

В той же час, на сайті мерії зазначено, що оприлюднюються тільки рішення, їх проєкти та розпорядження, які мають суспільно-резонансний характер. Однак доступ до інших документів тимчасово обмежено через воєнний стан. 

Як визначають, які питання мають суспільний резонанс, а які ні – невідомо, що також впливає на рівень відкритості. Крім того, зазначається, що Вінницька міська рада порядок денний публікує у протоколах після засідання, тобто не інформує мешканців громади, які питання будуть на розгляді комісій.

За проаналізований період роботи в умовах повномасштабної війни частина рад поступово відновлює прозорість своєї діяльності та інформування мешканців про неї. Однак і досі залишаються такі, які невиправдано обмежують доступ до інформації та даних, які мають бути публічними.

Вінницька міська і обласна рада серед лідерів з відкритості в Україні

Вінницька міська і обласна рада серед лідерів з відкритості в Україні Вінницька міська і обласна рада серед лідерів з відкритості в Україні

Вінницька міська і обласна рада серед лідерів з відкритості в Україні


Коментарі у Facebook