У Вінниці суд відправив телефонного крадія на громадські роботи

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У вівторок, 21 січня, суд визнав винним вінничанина, який в громадському транспорті витягнув із кишені пасажирки мобільний телефон. Як повідомляють у прес-службі Вінницького міського суду за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка), суд призначив 30-річному чоловіку 150 годин громадських робіт.

Під час судового розгляду стало відомо, що у лютому 2017 року обвинувачений у громадському транспорті викрав у дівчини телефон, загальною вартістю майже 1000 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочині визнав і щиро каявся. Суду пояснив, що користувався викраденим телефоном, коли ж він йому набрид, віддав своєму другу, який в подальшому здав його у ломбард.

Розглянувши дане кримінальне провадження,  дослідивши всі докази у справі та заслухавши пояснення обвинуваченого, суд дійшов висновку, що винуватість 30-річного чоловіка доведена. При вирішенні питання щодо обрання йому покарання, суд враховував те, що чоловік раніше не судимий, за місцем проживання характеризується позитивно та свою вину визнав й у вчиненому розкаявся. Тому, суд дійшов висновку, що для перевиховання  та виправлення обвинуваченого буде достатнім покарання без ізоляції від суспільства, тобто у виді 150 годин громадських робіт.

Довідково: Стаття ст.185 ч.1 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)), карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Коментарі у Facebook