11 медалей здобули вінничани на чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації «Меморіал Здіслава»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
З 5 по 7 травня 2023 року у гостинному польському містечку Замость, відбувся чемпіонат Європи серед дорослих, юніорів та юнаків – «Меморіал Здіслава» зі спортивної радіопеленгації. У складі Національної збірної України виступали вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2. В підсумку змагань, вони додали до своєї призової скарбнички – п’ять золотих, три срібні та три бронзові медалі.

Для понад 100 спортсменів, у цікавих та водночас складних лісових масивах організатори спланували дистанції за трьома дисциплінами. Випробувати свою вправність на них вийшли 11 вінницьких спортсменів – вихованців МДЮСШ №2. У підсумку маємо аж 11 нагород.


Так, «золото» чемпіонату Європи в особистому заліку вибороли Віра Владімірова (Ж19) та Аліна Солоненко (Ж19), яка до того ж здобула одну срібну й бронзову медалі. Серед ветеранів (Ч50) триразовим переможцем став тренер команди Сергій Зеленський.

З-поміж юніорів, «срібло» та «бронза» також на рахунку Артема Степаніщева (Ч19) та Уляни Пізюк (Ж16).

Зазначимо, що команда Вінницького регіону продемонструвала дивовижні досягнення і посіла друге місце. За що отримала кубок чемпіонату.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський підкреслив важливість представлення нашого міста та країни на міжнародних змаганнях. Він висловив вдячність та повагу спортсменам та тренеру за їхні досягнення та внесок у розвиток спорту і наголосив на необхідності підтримки їхньої роботи.

«Пишаємося нашими вінницькими спортсменами, які завзято працюють та своїми здобутками прославляють наш край та всю країну на міжнародній арені, – поділився Сергій Краєвський. – Щоб розвиватися, варто брати участь у подібних змаганнях, відчувати конкуренцію – лише так можна покращувати свої навички. Окремо дякую тренеру, адже він безпосередньо докладав максимум зусиль аби його вихованці піднялись на п’єдестал. Бажаю всім подальших перемог!»

Зазначимо, що за результатами рейтингу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл України за 2022 рік, проведеного Міністерством молоді та спорту України, вінницькі МДЮСШ №№ 2, 5 визнані одними з кращих спортивних шкіл у країні. А Вінниця за останніми результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine, очолює рейтинг за рівнем надання спортивних послуг.

Коментарі у Facebook