Чисте небо над містом: У центрі Вінниці переносять лінії електропередач під землю

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 Більше ніяких запутаних дротів на опорах та оголених дротів на дорозі. Та ще й пориви вітру не заважатимуть проводити вечір вдома за телевізором

Нещодавно по вулиці Соборній розпочали прокладати підземні короби, у які планують перенести повітряні лінії. Кабелі інтернетпровайдерів та електромережі тепер будуть пролягати під землею.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради

Наразі роботи розпочали від площі Гагаріна в напрямку Центрального мосту. Це перший етап масштабного проекту з модернізації вуличного освітлення магістральних вулиць міста. Надалі у мерії планують замінити у центрі міста старі лампи та встановити енергоефективні LED-світильники. Близько 2 млн гривень на рік зможе зекономити місто після запуску нової системи освітлення.

Вінниця спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) розпочала реалізацію масштабного проекту з модернізації вуличного освітлення. На трьох вулицях – Соборній, Пирогова та Келецькій – планують встановити 680 ЛЕД-світильників.  На головній вулиці міста уже розпочалось прокладання підземних футлярів, щоб перенести в них усі наземні мережі. 

“Наразі ми проводимо підготовчі роботи до реалізації спільного з НЕФКО проекту:   по непарній стороні вулиці Соборної на тротуарі знімається плитка, викопуємо траншею, в яку будуть вставлені спеціальні футляри,  в які згодом перенесуться усі повітряні кабелі. Також облаштовуємо оглядові колодязі. Поки тривають ці роботи, вінничанам варто користуватись тротуаром на протилежному боці вулиці. Просимо вибачення за ці незручності, вони тимчасові. Ми плануємо до кінця квітня завершити по вул. Соборній всі роботи. Паралельно йдуть тендерні процедури по визначенню переможця щодо встановлення світильників по програмі НЕФВКО”, – розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко. 


Довідка: НЕФКО – міжнародна фінансова організація, заснована у 1990 році урядами п’яти Північних країн: Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Основна мета – позитивно впливати на довкілля. Фінансують та реалізують виключно проекти «зеленого росту» та кліматичні проекти, надаючи пріоритетне значення проектам у Східній Європі, регіоні Балтійського моря, Арктичному та Баренцовому регіонах.


Коментарі у Facebook