Вінницькі шахісти здобули 10 медалей та командний Кубок на Спортивних іграх України

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Рівному щойно завершилися змагання Спортивних ігор України з шахів, які проходили серед студентів закладів передвищої освіти. У запеклому протистоянні вінницьким спортсменам вдалося здобути друге командне місце, зібравши вражаючу колекцію нагород.

Збірну Вінниччини на іграх представляли 2 дівчини та два юнаки із Вінницького технічного фахового коледжу та Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Усі вони наразі займаються у міських спортивних закладах: шаховому клубі «Романтик» (філія МДЮСШ №6) і в шаховому клубі «Пішак», що діє при міському Палаці дітей та юнацтва.


«Було три види програми. У класичній грі Вінницька команда завоювала перше місце, а в швидких та блискавичних шахах – друге. Таким чином за сумою всіх трьох видів програми наша збірна посіла другу сходинку п’єдесталу, поступившись лише збірній Львівської області. А третє місце посіли господарі – команда Рівненської області», – розповів тренер збірної області Михайло Шафір.

Найкращий результат у командній грі та особистому заліку, за його словами, продемонструвала Іванна Свинарчук – єдина представниця Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну.

«Іванна здобула три золоті медалі в особистому заліку в усіх видах програми. За весь час змагань вона втратила тільки пів очка, набравши 8,5 із 9 можливих. Це найкращий результат турніру серед усіх учасників, – зазначив тренер.– Ця дівчина приїхала до нас із Хмельницької області, де займалася у гуртку, брала участь у районних змаганнях, а зараз це її перший результат у складі нашої Вінницької команди і дуже яскравий».

Також гарний результат показала й інша представниця команди – Діана Франишина. В її особистому заліку: «золото» у класичних шахах, а в блискавичних та швидких – «бронза».

Не залишили без нагород Вінницьку збірну й юнаки. Богдан Станіславський та Владислав Червінський здобули по дві срібні медалі в особистому заліку.

Тренер зізнається: «Взагалі вже досить довго не було подібних турнірів, – то через пандемію, то через війну. Тож, ми навіть не сподівалися на той результат, який показали, а він досить високий, зважаючи на відсутність змагального досвіду у багатьох членів команди. Але діти, як бачите, добре попрацювали та підготувалися».

Як воно готуватися до змагань не з чуток знає Іванна Свинарчук. Дівчина каже: «Тренування з шахів не завжди легко поєднувати із навчанням у коледжі. Втім, мета того варта».

А Богдан Станіславський мріє у найближчій перспективі здати норматив Кандидата у майстри спорту України.

«Шахи мені подобаються з другого класу. Вони гартують змагальний дух. Завжди хочеться перемагати й досягати все більших і більших вершин», – зазначає юнак.

Коментарі у Facebook