ВелоВінниця: більше 11 кілометрів велодоріжок облаштували за 2019 рік

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Загальна протяжність велошляхів у місті складає 70 км. Протягом року у Вінниці встановили 10 вело-СТО, де вінничани зможуть самостійно відремонтувати дрібні несправності у велосипеді.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.


Активно розвивати велоінфраструктуру у Вінниці почали з 2011 року. Саме тоді у місті з’явилися перші велодоріжки. На сьогодні велоінфраструктура міста одна із кращих в Україні. 
Лише минулого року у місті збудували 11 км нових велодоріжок. Вінниця стала одним  із перших міст, де велосмуги облаштували на проїжджій частині. Їх зробили по вул. Воїнів-Інтернаціоналістів та вул. Замостянській. 


Ще однією новинкою для велолюбителів стало облаштування вело-СТО. Таких станцій минулого року відкрили 10, і тепер велосипедисти самостійно можуть відремонтувати свій транспорт, скориставшись інструментами на станції. Також поруч розмістили веломапи. На них доступна інформація про те, де знаходиться велосипедист та зображена вінницька велоінфраструктура.


“Встановлення веломап і станцій самообслуговування фінансувалося Швейцарською Конфедерацією в рамках Проекту «Розвиток велоінфраструктури за підтримки Швейцарської Конфедерації. Завдяки мапам кожен вінничанин чи турист може зорієнтуватись у наявних веломаршрутах та сформувати свій. Також на мапі вказані заплановані на найближчий час велодоріжки та смуги, існуючі станції прокату велосипедів Nextbike та велостанції технічного самообслуговування”, – зазначив керівник розвитку велоінфраструктури Вінниці Андрій Сорокін. 


Два роки у Вінниці діє муніципальний велопрокат Nextbike. Найпопулярнішою станцією серед вінничан є вул. Келецька/просп. Космонавтів.   А загалом велосипеди орендували 27 000 разів.

Коментарі у Facebook