Делегація з Карлсруе знайомилася з Вінницею: де побували?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 19 травня, з робочим візитом до Вінниці приїхала делегація з Карлсруе на чолі з Франком Ментрупом. По завершенню позачергової сесії Вінницької міської ради, де відбулася зустрічна церемонія підписання Угоди про побратимство, на площі Тараса Шевченка у середмісті відбулося покладання квітів на місці пам’яті та звитяги — біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та Героям АТО/ООС та пам’ятнику Кобзарю. Керівництво Вінниці та Карлсруе вшанували пам’ять військових, які загинули у боротьбі з агресією рф.


Також делегація відвідала місце трагедії на Площі Перемоги, яка сталася внаслідок терористичного ракетного удару 14 липня 2022 року. Керівники обох міст вшанували пам’ять загиблих квітами та молитвами.

Одразу після цього відбувся візит у Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, де представники Карлсруе зустрілися з викладачами та студентами мовної групи Гете Інституту ВДПУ. Угоду про кооперацію між ВДПУ та Гете-Інститутом підписали у 2016 році для тощо, щоб сприяти розвитку німецької мови у Вінниці.

Делегація також побувала в парку Хімік, де зараз триває реконструкція. Це один з об’єктів, де в планах розвиток не лише зеленого каркасу міста, а й зручної інфраструктури для містян різного віку та вподобань. Модернізація парку передбачає створення якісних рекреаційних зон, сучасні дитячі та спортивні майданчики тощо. До цього проєкту також залучена німецька урядова організація GIZ у рамках проєкту Інтегрований розвиток міст в Україні.

Коментарі у Facebook