Ігор Мізрах – фігурант низки кримінальних справ за вимагання та шахрайство опинився за ґратами: що про нього відомо?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У 2019 році торгував посадами в Укроборонпромі, називаючись радником Зеленського. Під час війни захопив завод з виробництва дитячого харчування на Полтавщині. Вінницький аферист Ігор Мізрах, що називав себе політтехнологом, – опинився за ґратами.

Нещодавно правоохоронці викрили масштабну аферу, спрямовану на рейдерське захоплення Хорольського заводу дитячого харчування. За інформацією Національної поліції, організатором шахрайських дій виявився адвокат та власник медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформресурси з метою тиску та шантажу на бізнесменів та політиків.

Мова йде про відомого медійника, власника медіахолдингу «МХП», шеф-редактора політичних журналів «Рейтинг» та «Persona.ТОР» Ігоря Мізраха, пише РБК-Україна.

Фігурант раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. За одним з останніх звинувачень справа “чорного” політтехнолога на даний час слухається у суді.

Проте навіть це не стало на заваді в організації рейдерського захоплення потужного підприємства з виробництва дитячих продуктів та залучення фінансування зазначеної оборудки у розмірі 530 000 доларів США під керівництвом колишнього заступника міністра сільського господарства рф.

До складу злочинного угруповання входили також особи, які представляли силовий блок, адвокати, нотаріуси та, навіть, кримінальний авторитет.

За даними слідства, у липні 2022 року із метою незаконного заволодіння 100% статутного капіталу заводу дитячих продуктів на Полтавщині, учасники злочинної групи незаконно перереєстрували підприємство на підконтрольних осіб. Внаслідок таких дій було завдано збитків на суму понад 250 млн грн.

18 травня поліція заарештувала 9 основних членів банди. Правоохоронці провели понад 50 санкційних обшуків за місцями проживання фігурантів, у офісних приміщеннях та транспортних засобах. Вилучили мобільні телефони, документацію, зброю та набої, чернетки, паспорт громадянина росії одного з учасників злочинного угруповання та інші докази.

До недавнього часу Мізрах кілька місяців переховувався в лікарнях. Адвокату вручили підозру за п`ятьма статтями Кримінального кодексу України. У ЗМІ повідомляють, що у якості запобіжного заходу йому обрали тримання під вартою без можливості внесення застави. Якщо вину Мізраха доведуть, його очікує до 12 років позбавлення волі.

Зауважимо, що рейдерство на Полтавщині – не перша справа Мізраха. Він потрапляв до поля зору поліції не один раз. За шахрайство та підробку документів, на нього було заведено низку кримінальних справ, але їх йому вдалося  «зам’яти». Найгучнішою була справа про «продаж посад» в Укроборонпромі у 2019 році. Тоді представляючись співробітниками Офісу президента Зеленського, Мізрах та його поплічники вимагали $570 тисяч доларів від потерпілого за призначення його заступником директора “Укроборонпрому”.

Цього разу махінації Мізраха не пройшли непоміченими: він під слідством, а справа набула широкого резонансу.  Під час засідання, де йому обирали запобіжний захід, активісти влаштували акцію з вимогою прозорого розслідування і судового розгляду, а також справедливого покарання для Мізраха.

Коментарі у Facebook