У Центрі матері та дитини за цей місяць провели понад 100 обстежень на новому мамографі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінницькій міській лікарні «Центр матері та дитини» функціонує сучасний мамограф, завдяки якому можна виявити найменші зміни в організмі жінки. Це дозволяє розпочати лікування на перших етапах захворювання. За цей місяць лікарі уже здійснили 113 обстежень. Виявлено 62 доброякісних новоутворення та 5 випадків онкопатології.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради закликають вінничанок не нехтувати своїм здоров’ям та періодично проходити діагностику, оскільки рак молочної залози є найпоширенішим злоякісним захворюванням.


Мамографія є точним та безпечним методом діагностики, оскільки променеве навантаження під час дослідження є дуже низьким. Окрім того, мамографічне обстеження, за направленням лікаря, є безоплатним для пацієнтів.

Жінкам важливо регулярно проходити обстеження:

  • З 20 років – самообстеження молочних залоз (на 6-12 день циклу);
  • У віці старше 40 років – щороку;
  • Пацієнткам молодшого віку лікар також може виписати направлення, якщо підозрює новоутворення.

У департаменті охорони здоров’я міської ради зазначають, що встановлення нового мамографа дозволило значно скоротити тривалість самої процедури, яка тепер, починаючи від обстеження й закінчуючи видачею лікарського висновку, займає не більше 25 хвилин.

«Зміну у якості надання послуг, у позитивну сторону, вже встигли оцінити як лікарі Центру, так і пацієнтки. Саме завдяки сучасному апарату лікарі можуть виявляти найменші зміни в організмі жінки, окрім того, суттєво скоротилась тривалість самої процедури обстеження», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Нагадаємо, згідно з крайніми результатами Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту «IRI Ukraine» Вінниця є лідером за рівнем надання послуг у медичних закладах.

Запис на мамографічне обстеження проводиться за телефонами реєстратури в приміщенні жіночої консультації «ЦМтаД»:

  • 098-85-18-082,
  • 0432-65-11-25.
Коментарі у Facebook