В муніципальному будинку на 600-річчя у Вінниці вже засклили більшість вікон

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Торік у серпні стартувало будівництво чергового об’єкта за Програмою “Муніципальне житло ВМТГ” на вулиці 600-річчя. Сьогодні, 1 червня, тут побували представники міської влади спільно зі студентами Вінницького національного технічного університету, щоб на власні очі побачити масштаби виконаних робіт.

Висотку звели за каркасно-монолітною технологією, яка передбачає міцність та великий термін експлуатації. Будівля відповідатиме всім вимогам часу, стверджує заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний. Зокрема, йдеться й про облаштування підземного паркінгу з подвійним призначенням. Крім того, що там можна залишити автівку і не завантажувати двір, під час повітряної тривоги паркінг також слугуватиме укриттям для людей.


“У квітні, коли ми приїжджали сюди востаннє, тут був готовий каркас і будівельники саме облаштовували дах та почали проводити інженерні комунікації. Зараз тут робота й досі кипить – вже практично всі вікна засклені, проведене водопостачання та водовідведення, дощова каналізація, а також електропостачання, яке буде забезпечувати всі потреби мешканців цього дому. З самого початку ми вирішили відмовитися від викопних джерел енергії і піти шляхом європейського Зеленого курсу, користуючись ресурсами, які Україна може сама виробляти”, — зазначив Андрій Очеретний.

Варто також додати, що будинок буде максимально енергоефективним. Проєктанти врахували все до дрібниць: йдеться не лише про утеплення стін та покрівлі, а й по розташуванню вікон, які будуть виходити на південь, захід та схід, в той час як північна сторона – “глуха”. Це допоможе зберігати тепло у домівках.

Як стверджують вінничани, Муніципальне житло – це найоптимальніше поєднання якості та ціни. І справді, за 13 років, що діє Програма у Вінниці, поліпшити свої житлові умови змогли понад тисяча вінницьких родин.

“Дуже приємно з року в рік спостерігати зацікавленість вінничан щодо участі у Програмі “Муніципальне житло”. Цей об’єкт ми почали зводити в серпні 2022 року, коли весь будівельний ринок “стояв” через невизначеність, зумовлену російською агресією. В цій багатоповерхівці запроєктовано 128 квартир та підземний паркінг з подвійним призначенням. Житимуть тут медики, освітяни, правоохоронці, люди з інвалідністю, але найбільші квоти Вінницька міська рада виділила учасникам бойових дій в російсько-українській війні та людям з числа ВПО. Ми свідомо пішли на цей крок, щоб люди, які тікали від війни і опинилися у Вінниці, мали можливість пустити в нашому місті коріння. Єдиною умовою для участі в Програмі було офіційне працевлаштування, бо на відновлення економіки мають працювати всі”, — додав Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook