“У нас це вже традиція”: Сергій Моргунов зустрівся з дітьми, яких виховують опікуни

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 1 червня, Сергій Моргунов привітав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з Міжнародним днем захисту дітей. Міський голова зазначив на своїй сторінці у Телеграм-каналі, що такі спілкування завжди особливі, бо розумієш, що долі цих хлопчиків і дівчаток не можна назвати легкими, а їхнє дитинство – безтурботним. «Тому намагаємось підтримувати їх і влаштовувати приємні моменти, які можуть звеселити та запам”ятатись», – написав очільник громади.


«На жаль, війна надзвичайно сильно вдарила по найдорожчому. За даними ООН, росія вбила в Україні більш ніж пів тисячі дітей. Ще більше – дістали поранення. 20 тисяч маленьких українців і українок окупанти депортували на свою територію, змінили їм імена та прізвища, щоб знищити ідентичність, асимілювати їх, зробити росіянами. Колись наші батьки нам бажали, щоб ми ніколи не знали війни. Тепер ми будемо говоримо так своїм дітям і онукам. Але ми сильні вірою, що перемога близько», – зазначив Сергій Моргунов на своїй сторінці у Телеграм-каналі.

Сьогодні близько двохсот маленьких вінничан змогли безкоштовно подивитися фільми: «Мавка» у кінотеатрі МКП «Кінотеатр «Родина» за сприяння депутата Вінницької міської ради Піжевського Андрія Анатолійовича та «Форсаж» у кінотеатрі SmartCinema, власник якого Гладка Анастасія Сергіївна надала дітям таку можливість. Святковий похід у кіно організувала служба у справах дітей Вінницької міської ради для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, юні вінничани отримали від міської ради матеріальну допомогу та солодощі.

Дітей привітав очільник міста, побажавши маленьким вінничанам щасливого дитинства, знайти своє місце в житті, успіхів в навчанні, а також взаємоповаги у родинах, в яких вони живуть, та гарного майбутнього. «Сьогодні всі Захисники та Захисниці воюють за нашу землю, наше майбутнє – наших дітей», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Начальниця служби у справах дітей ВМР Людмила Шафранська зазначила, що традиційно, до першого червня, в місті проводять різні заходи для різних категорій дітей, в тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За словами Людмили Шафранської, для відвідування кінотеатрів, в зв’язку з воєнним станом, заради безпеки дітей, їх поділили на три групи. Аби у випадку повітряної тривоги оперативно провести їх в укриття. Відтак, близько 140 дітей меншого віку дивились мультфільм «Мавка» на 10.00 та 12.00 години в кінотеатрі Родина (Cinema Family). А для 50 старших дітей було організовано перегляд фільму «Форсаж» в кінотеатрі SmartCinema.

Також діти отримали солодощі та матеріальну допомогу. 12-річна Оля розповіла, що завдяки отриманим коштам вона стала на крок ближче до здійснення своєї мрії. Дівчина збирає гроші на планшет. «Він мені потрібен і для навчання, і для розваг, – каже дівчина. – Взагалі, я сьогодні дуже задоволена тим, що мене запросили у кіно».

Коментарі у Facebook