Діти полеглих Захисників та Захисниць відвідали екскурсійну поїздку містом

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 1 червня до Міжнародного дня захисту дітей, діти Захисників та Захисниць, які поклали своє життя за мирне та щасливе життя їх нащадків відвідали екскурсійну поїздку аби позитивні емоції дітлахів хоча б на мить відволікли їх від реальності сьогодення.

За підтримки Вінницької міської ради, департаменту соціальної політики та Офісу туризму Вінниці, понад 100 дітей відвідали дві туристичні поїздки містом.


“До Дня захисту дітей, дуже важливо щоб дітки розслабились, відчули свято. Адже ми знаємо що у воєнний стан їм необхідно відчувати підтримку. Тому ми вирішили організувати невелику поїздку містом, щоб хоч трішки зробити дитинство цих хлопчиків та дівчаток щасливим та безтурботним”, — зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Розпочалась оглядова екскурсія від Центрального автовокзалу, повз світломузичний фонтан Roshen, через Соборну до Національного музею-садиби та усипальниці Миколи Пирогова, що знаходиться на іншому кінці міста. За півтори години діти познайомились із цікавою історією міста, найвизначнішими місцями та пам’ятками архітектури. Супроводжував учасників екскурсії — професійний гід.

Своїми першими враженнями від екскурсійної поїздки поділилась сім’я Пиндик.

“Мені сподобалась екскурсія, адже дізналась багато нової інформації про історію міста в якому проживаю. Хоча скільки раз прогулювалась цими визначними місцями, але навіть не підозрювала що вони приховують цікаві та інколи веселі життєві ситуації”, — поділилась враженнями десятирічна Маргарита.

“На жаль ми зараз рідко виходимо десь в місто, щоб провести час разом, через роботу або ж ще якісь нюанси. Тому це чудово що організовуються такі поїздки від департаменту соціальної політики, адже для дітей це змога побачити та дізнатись для себе щось нове, відпочити та отримати хоча б якийсь позитив. Зараз позитив нам дуже потрібен, заради цього варто було прокинутись зранку щоб зробити такий маршрут”, — зізналась мати дівчинки Альона Пиндик.

Загальний маршрут поїздки складав 22 кілометри та сотню позитивних емоцій для учасників заходу.

Коментарі у Facebook