Троє віницьких спортсменів представлятимуть Україну на Паралімпіаді у Токіо

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Три спортсмени з Вінниці здобули путівки на Паралімпійські ігри-2020, які проходитимуть у Токіо (Японія). Як повідомляє відділення Національного олімпійського комітету у Вінницькій області ліцензії отримали три представники Вніницького регіонального центру “Інваспорт”: Олексій Денисюк (кульова стрільба), Мар’яна Шевчук (пауерліфтинг) і Антон Швець (паратхеквондо).

   – До цього нашу область на Паралімпіаді чи Дефлімпійських іграх (серед спортсменів із вадами слуху) представляли найбільше два спортсмени. Тобто зараз вже маємо своєрідний рекорд. Антон Швець та Івана Цапцина – із Ладижина. Марія Шпатківська родом із Козятину, але зараз навчається у Вінницькому педуніверситеті, тренується там під керівництвом Тетяни Дідик, тому представляє це місто. Решта паралімпійців – також із Вінниці, – розповів начальник Вінницького регіонального центру «Інваспорт» Дмитро Лукавий.

   Він високо оцінив перспективи наших паралімпійців в Токіо.

   – Приміром, Мар’яна Шевчук є чемпіонкою і рекордсменкою світу серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату і нині вважається № 1 планетарного рейтингу. Її рекорд (131,5 кг) у ваговій категорії до 55 кг) досі ніхто не побив. На попередній Паралімпіаді Мар’яна Шевчук посіла четверте місце. Тоді дівчині було 18 років і вона дебютувала на змаганнях найвищого рівня. Нині Мар’яна Шевчук значно покращила свої результати, – розповів Дмитро Лукавий.

  Нагадаємо, на Паралімпійських іграх-2016 в Ріо-да-Жанейро (Бразилія) Вінниччину представляли два спортсмени: Мар’яна Шевчук та Олексій Денисюк, який здобув бронзу.

Коментарі у Facebook