Вінницькі шахісти гідно представили себе на VII міжнародному шаховому фестивалі «Балтійський шлях»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

11 вінницьких шахістів від найменших до найстарших брали участь у VII міжнародному шаховому фестивалі «Балтійський шлях», де 7-річний Олександр Шабунін здобув «бронзу». Змагання проходили у Вільнюсі (Литва).

Як розповів директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар, наші земляки гідно представили себе на цьому турнірі.

«Шахістам з усіх куточків Європи довелося подолати немалий шлях, щоб потрапити саме на ці змагання. З мальовничої Вінниці на фестиваль приїхало 11 учасників. Вони не просто грали на перших дошках, а встигли заробити вищий ранг – «королі шахів». Хто знає, можливо, серед цих шахістів є наступний Карлсен. Але навіть якщо цього не станеться, вони вже встановили рекорд у своїй власній категорії – найкрутіших шахістів з Вінниці!» – каже Микола Боднар.


Також він додав, що на фестивалі «Балтійський шлях» змагання складалися з 9 партій, і не зважаючи на обмежений час – 25 хвилин, плюс 10 секунд на кожен хід наші вінничани були на висоті.

В номінації до 14 років було справжнє шахове поле битви, так, Данило Формос впевнено посів 10 місце серед 58 учасників, набравши 6 балів. На 20 місці з 5 балами опинився Анатолій Родін, Анастасія Кравченко виборола 34 місце з результатом 4,5 бала, а Анна Кавун – 36 місце, набравши 4 бали. Глєб Сидорук, здається, вирішив піти на ризик та змусити своїх суперників потерпати поразки, зайнявши 51 місце з 3 балами.

У номінації до 10 років Олександр Штрикун, який має виразний стиль гри, зайняв 4 місце з 6,5 балами. Ілля Гужа здобув 5 місце з 6 балами. А Владислав Тарковський – 10 місце з 5,5 балами, показавши свою впевненість та майстерність у грі. Дмитро Шуба набрав – 4,5 бали.

Найменшими в номінації до 8 років були й наші вінничани, серед яких «бронзу» виграв Олександр Шабунін.

Мама цього талановитого шахіста, Юлія Шабуніна, розповіла, що він почав займатись з серпня 2022 року у Школі шахових чемпіонів.

«Викладають шахову науку для мого сина тренери Сергій Бутивський, скажу чесно – це тренер від Бога, з дітьми знаходить одразу спільну мову, прищеплює їм любов до шахів, справжній друг для своїх вихованців. А Володимир Вусатюк – шаховий гуру, він як шахова енциклопедія», – говорить пані Юлія.

Зазначимо, що Олександр у квітні цього року здобув 1 дорослий розряд. Також він посів III місця на чемпіонаті міста та чемпіонаті області з шахів до 8 років. Зараз хлопчик готується до чемпіонату України у своїй категорії.

«Мабуть, він народився зі шахівницею у руках. Очевидно, що Сашко не просто рухає свої фігури, а має потужну стратегію і гостре шахове мислення. Хто знає, можливо, він стане наступною великою шаховою легендою, яка змінить обличчя шахового світу!» – зауважив Микола Боднар.

Коментарі у Facebook