Вінницькі кардіологи посіли перше місце в Україні за кількістю успішних операцій на серці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

669 невідкладних операцій на судинах серця провели у вінницькому кардіоцентрі минулого року. Це на 24% більше, ніж у 2018 році

Про це йдеться на фейсбук сторінці міського голови Сергія Моргунова

Вінницький регіональний центр серцево-судинної патології, який зараз функціонує на базі першої лікарні – втретє поспіль став лідером в Україні з інтервенційних втручань на судинах серця. Також за версією Асоціації серцево-судинних хірургів України вінницький медзаклад займає друге місце за кількістю коронарних стентувань.

Стентування – це процедура механічного усунення перешкоди (тромбу і атеросклеротичної бляшки) в судині з допомогою каркаса (стента), метою якої є відновлення кровопостачання серця. 

Як повідомляється минулого року у Вінницьком кардіоцентрі зросла на третину кількість коронографій. Ця діагностика допомагає обстежити стан судин. Спільно із фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова вінницькі кардіологи виконали 331 кардіохірургічну операцію. Цей показник вивів вінницький кардіоцентр на 13-е місце із 36 центрів країни.

Коментарі у Facebook