Ситуаційний центр зафіксував понад 1800 порушень на дорогах Вінниці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Щодня за безпекою на дорогах та вулицях Вінниці слідкують працівники муніципального Ситуаційного центру. В посиленому режимі вони почали працювати з початку воєнного стану, контролюють заїзди та виїзди з міста, а також стежать, чи не вчиняє ніхто правопорушень.

Начальник комунального підприємства Муніципальна варта Віталій Чигур розповідає, що за півроку фахівці муніципального Ситуаційного центру зафіксували майже 2 тисячі порушень правил дорожнього руху. А також додав, що камери ще й моніторять, чи дотримуються містяни Правил благоустрою.


“Якісна система відеоспостереження, встановлена у Вінниці, допомагає розслідувати крадіжки, знаходити винних у скоєнні дорожньо транспортних пригодах тощо. Ситуацію моніторимо в різних точках міста – це дороги, пішохідні зони, парки, сквери, шкільні подвір’я, адже безпека вінничан та недопущення порушень – це одні з наших пріоритетів”, — зазначає Віталій Чигур.

Отож, станом на кінець травня за допомогою камер відеонагляду фахівці Ситуаційного центру виявили такі порушення:

▪️ 7 адміністративних та 13 кримінальних;

▪️ 331 ДТП (з потерпілими та без);

▪️ 1899 порушень правил дорожнього руху;

▪️ 3014 порушень у сфері благоустрою.

А також опрацювали 514 звернень вінничан через мобільні додатки Viber, Whats App, Telegram та через телефонні дзвінки. Віталій Чигур додає, що робота з камерами часто дає можливість вчасно відреагувати та навіть запобігти правопорушенню.

“Часом трапляється, що наші працівники бачать, як серед вулиці зав’язується конфліктна ситуація між людьми. Якщо раптом це переходить в бійку, вони оперативно викликають на місце патрульну поліцію, щоб ті провели відповідну роботу та з’ясували причини сварки. Або ж трапляються і позитивні моменти. Наприклад, небайдужі вінничани допомагають людям похилого віку перейти через дорогу, або роблять зауваження іншим за те, що люди викидають сміття у невстановлених місцях тощо. Якось під час сильної зливи один чоловік зупинився і власноруч почав діставати пале листя з дощової каналізації, щоб вода могла стікати без перешкод. Такі вчинки щоразу дуже приємно бачити, — розповідає Віталій Чигур. — Часто до нас телефонують самі вінничани з повідомленнями, що хтось припаркувався на зеленій зоні або ж скидає будівельне сміття у невстановлених для цього місця. Це чудово, що в нас налагоджена така тісна співпраця з населенням і люди знають, куди звертатися у разі необхідності”.

Варто зазначити, що вінничани високо оцінюють рівень безпеки в місті. Про це свідчать результати Всеукраїнського опитування Міжнародного республіканського інституту IRI, згідно якого Вінниця стала найкомфортнішим для проживання містом в Україні.

Нагадаємо, до Ситуаційного центру можна зателефонувати за номером – 0674102101.

Коментарі у Facebook