Шість вулиць Вінниці доступні для проїзду без зупинок на перехресті

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вулиця Келецька стала шостою, де впровадили систему “зеленої хвилі”. Вона в першу чергу покликана підвищити пропускну здатність магістральних вулиць міста. Додатковою зручністю є і те, що водії, які в’їжджатимуть на Келецьку на зелене світло і дотримуватимуться швидкості 50 км/год, зможуть без суттєвих зупинок проїхати всю вулицю.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради

«Зелена хвиля» – це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, чим дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі. Така практика частіше використовується на найбільших транспортних артеріях міста.

Минулого року «зелена хвиля» почала діяти на магістралі, яка проходить по вулицях Київській, Брацлавській, Лебединського та Немирівському шосе, а згодом і на Хмельницькому шосе.
Перші результати роботи «зеленої хвилі» на вулицях міста показали, що впровадження такої системи дозволило водіям скорочувати час проїзду великих перехресть в середньому більш ніж на 30%. Як працюють світлофори видно у диспетчерській КП “СМЕД ОДР”.

«Наразі ми тестуємо «зелену хвилю» по вул. Келецькій. В процесі тестування ми вносимо певні корективи у програму. Нам потрібно розвантажити найбільш проблемне перехрестя Келецька – 600-річччя. Дивимося, як нам варто скорегувати роботу світлофорів. Загалом по вул. Келецькій буде задіяно 11 світлофорних об’єктів. Моніторинг і налагодження системи буде тривати кілька тижнів. Наша мета – покращити пропускну здатність по вул. Келецькій, що буде економити час водіїв», – повідомив т.в.о директора Вінницького КП “СМЕД ОДР” Сергій Чернов.

Коментарі у Facebook