Діти допомагають дітям: Вінницький ліцей № 1 отримав меблі від школяра німецького міста-партнера Мюнстер

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Парти, стільці та інше необхідне приладдя отримав Вінницький ліцей № 1. Ініціював збір допомоги такої 3-класник німецького міста-партнера Мюнстер Філіп Шеттлер. Меблі вже розмістили у класах у вінницькому ліцей №1.

«Допомога з німецького Мюнстеру, угоду про партнерство з яким Вінниця підписала у березні, – не перша для нас, але вона особливо цінна, зважаючи на те, що її ініціювали діти, які щиро переймаються агресією росії проти України, – розповів Сергій Моргунов. – Щиро дякую усім містам та їхнім мешканцям, які продовжують допомагати нам в цей нелегкий час. Окрема вдячність Філіпу Шеттлеру – маленькому хлопчику з великим серцем».


Війну в Україні третьокласник Філіп почав досліджувати пів року тому, в рамках шкільних проєктів. За цей час він сильно перейнявся долею нашої країни та її громадян. Потім від сестри дізнався, що у її німецькій школі планується реконструкція. Старі меблі там будуть не потрібні. І тоді разом із друзями вирішили передати їх до Вінниці, позаяк вони були у хорошому стані.

Усього Вінницький гуманітарний ліцей № 1 отримав 180 комплектів шкільних меблів – одинарних парт та стільців. Згодом ще 40 комплектів мають надійти й для ліцею №4. Парти та стільці використовуватимуть в класах іноземних мов, розповіла директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко.

«Окрім меблів, наша громада отримала від міста-партнера Мюнстера ще й засоби гігієни та особистого захисту такі, як респіратори та маски», – уточнила Оксана Яценко.

Вона також подякувала німецьким колегам-освітянам за підтримку та допомогу нашому місту. Співпраця, за її словами, буде продовжуватися. «Міста-побратими й партнери вже планують спільний проєкт з обміну досвідом між вчителям з німецької мови», – додала вона.

Коментарі у Facebook