За січень – 5,58 грн: Жителі Вінниці отримають вдруге знижку на тепло

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінничанам знову зменшать суми у платіжках за послуги теплопостачання і гарячої води, якими користувалися у січні. Знижка становитиме 21% і 19% відповідно. Такі зміни пов’язані із постановою, ухваленою Кабміном, та зміною ціни на газ.

6 лютого виконавчий комітет Вінницької міської ради прийняв рішення Про зміну розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води.

Отож, в лютому користувачі «Вінницяміськтеплоенерго» отримують квитанції з цінами за тепло і гарячу воду, де буде вказана ухвалена знижка.

«Ваше завдання – постійно моніторити і наступного місця приймати аналогічні рішення щодо можливості забезпечення знижкою за тепло і за гарчу воду. Вінничани чекають, щоб платіжки були адекватними. Якщо ми можемо взяти на себе таку відповідальність і зробити знижку, ми повинні це зробити», – сказав під час виконкому міський голова Сергій Моргунов.

Директор департаменту енергетики, транспорту і зв’язку Михайло Варламов розповів про принцип визначення суми знижки.

«Знижка індивідуальна. Якщо в людини кімната в гуртожитку, в неї невелика сума. Якщо ж в людини нема централізованого опалення, але є місця загального користування, то від цієї суми знижка. Грубо кажучи, зменшуються ті нарахування, які зробили людям. Тобто, якщо в лютому людина мала заплатити тисячу гривень за централізоване опалення, їй йде знижка від цієї суми, і вона платитиме менше», – сказав посадовець.

Коментарі у Facebook