Майже чотириста безхатченків проживають у Вінниці: Куди звертатися і як їм допомогти

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Департамент соціальної політики спільно з представниками громадськості розробили дорожню карту допомоги. У ній вказана інформація, куди можна звернутися безхатченкам за допомогою. У січні до Вінницького міського центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звернулося п’ять безхатченків. Четверо громадян наразі отримують допомогу у відновленні паспортів, три особи перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я, два безхатченки отримали комплексний пакет базових потреб через ГО «Полум‘я надії», і їм запропоновано направлення до реабілітаційного центр.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

За даними обласної комунальної установи «Вінницький обласний центр реінтеграції бездомних громадян» на території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади зареєстровано близько 400 осіб, що не мають місця проживання. Ця цифра – орієнтовна, оскільки такі люди часто мігрують між населеними пунктами. Тому працівники центру реінтеграції бездомних громадян називають приблизну кількість.

Представники департаменту соціальної політики спільно з ГО «Полум’я надії» підготували 1000 інформаційних листівок щодо надання послуг бездомним особам. До роботи активно залучаються і ГО «Вісь», та наші небайдужі мешканці.

Однією з форм роботи з бездомними особами є соціальне патрулювання. У Вінниці його здійснює ГО «Полум‘я надії». Наразі діє два маршрути соціального патрулювання та дві бригади патрулювання. Один маршрут – від вул. Воїнів Інтернаціоналістів через ринок “Урожай” – вул. Пирогова далі по Соборній через центральний міст на вул. Коцюбинського і до залізничного вокзалу. Другий – від вул. Воїнів Інтернаціоналістів – поворот на вул. Порика, далі на вул. 600-річчя – поворот на вул. А.Первозванного і на просп. Юності з заїздами на смітники та пункти прийому сировини. У січні провели таких 18 соціальних патрулювань.

Коментарі у Facebook