У Вінниці пасічники зможуть отримати по 100-200 гривень за бджолосім’ю

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 20 липня, на виконкомі затвердили рішення про надання фінансової підтримки на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва. Впродовж цього місяця до програми долучилися ще восьмеро фізичних осіб, які є власниками бджолосімей. Про це розповіли у департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради.

Як розповіла заступниця директора департаменту економіки і інвестицій – начальниця управління розвитку сільських територій Наталія Павленко, на території нашої громади бджільництво не надто популярна сфера сільського господарства. Загалом, ним займаються особисті селянські господарства і відповідно до обліку минулого року, мають 59 пасік та налічують 2695 бджолиних сімей.


“Фінансова підтримка на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва стала додатковим стимулом розвиватися бджолярам у своїй галузі. З середини червня подали відповідні заявки вісім пасічників. Загальна кількість бджолярів, які отримують допомогу – 30 та налічують 1580 бджолосімей . Раніше, нагадаю, наші фахівці проводили робочі візити у Вінницьких Хуторах, Великих та Малих Крушлинцях, Гавришівці, а також побували в Стадниці та Десні, де обговорювали з бджолярами створення кооперативу пасічників, які сприятимуть розвитку бджільництва на території Вінницької МТГ. Фінансова підтримка стала суттєвою опорою для людей, що розвивають цей напрямок”, – сказала Наталія Павленко.

Нагадаємо, порядок надання фінансової підтримки на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва за рахунок коштів бюджету Вінницької міської ради затверджений у межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки.
Цьогоріч фінансовою підтримкою зможуть скористатись фізичні особи, які є резидентами України та їх пасіки розташовані на території Вінницької громади у таких розмірах:

∙ від 4 до 9 бджолиних сімей – 200 грн за одну бджолосім’ю;

∙ від 10 до 300 бджолиних сімей – 100 грн за одну бджолосім’ю

Коментарі у Facebook