З Вінниці в лікарні чотирьох громад направили багатофункціональні німецькі ліжка

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу спільно з фондом “Вінниця – комфортне та безпечне місто” направили в чотири громади області багатофункціональні німецькі ліжка. В комплекті також – матраци та тумбочки. 

Вантажі було сформовано для лікарень Уланівської, Козятинської, Тульчинської та Крижопільської громад. Загалом з Німеччини безкоштовно надійшло 40 комплектів меблів. Найбільше з цієї партії отримали в  Крижополі, оскільки місцевий медзаклад приймає пацієнтів також із сусідніх громад.

Як зазначила координаторка МКГШ Ірина Івасюк, це далеко не перша така допомога. 

– Протягом минулого року близько 120 ліжок було розподілено по громадах області.  Передавали спільно і через фонд “Вінниця – комфортне і безпечне місто”, і через фонд “Подільська громада”. Для комфорту пацієнтів ці ліжка є необхідними, – розповіла Ірина Івасюк.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був заснований Вінницькою обласною та Вінницькою міською радами у відповідь на виклики, які поставила перед Україною війна. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Штаб об’єднує міжнародні організації, громади, а також волонтерів з різних куточків України. Серед пріоритетів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу – підтримка війська, переселенців, а також допомога громадам у подоланні економічних проблем, спричинених війною.

Коментарі у Facebook