На дистанційне навчання учнів прийматимуть дві вінницькі школи

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Завдяки спільним діям муніципалітету, департаменту капітального будівництва, департаменту освіти та закладів загальної середньої освіти, планується, що 1 вересня більше учнів ВМТГ вийде на офлайн навчання. Для цього Вінницька міська рада продовжує облаштування найпростіших укриттів. Зокрема на базі двох вінницьких шкіл, створена можливість отримати освіту в дистанційому форматі.

За словами директорки департаменту освіти Оксани Яценко, відповідне рішення про відкриття таких шкіл дистанційного формату на базі початкової школи №5 та фізико-математичного ліцею №17 було прийнято на сесії вмр на базі ще під час карантину (COVID-19). «Але тоді мало охочих виявили бажання відвідувати навчання у такому форматі. Наразі, до дистанційного навчання у фізико-математичному ліцеї №17 можуть доєднатись учні 5-11 класів, батьких яких обрали таку форму навчання для свої дітей та подали відвідну заяву. На базі початкової школи №5, є можливість відкриття класів з дистанційою формою навчання з 1 по 4 класи», – каже пані Оксана.


За рекомендацією Міністерства освіти і науки України, новий навчальний рік для більшості школярів має розпочатись в офлайн форматі, але виключно за умови наявності в школі надійно захищеного укриття.

Зокрема, якщо пригадати минулий навчальний рік, то 73% шкіл ВМТГ мали укриття.

«Зауважимо, що МОН підтримує повернення дітей на очне навчання, і за коментарями керівництва мон, більша частина батьків, навіть у прифронтових регіонах, планують відпускати дітей до школи», – додала Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook