Що не так з новим законом про реформу містобудування

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Мінрегіон у вівторок, 15 серпня, провів другу серію експертних консультацій щодо обговорення законопроєкту №5655 про містобудівну реформу.

Про це повідомляє Вінницька стрічка , посилаючись на Zn.ua.

Метою заходу називають збирання пропозицій всіх стейкхолдерів для “напрацювання спільного бачення підзаконних актів у рамках реформи”. На зустріч запросили представників територіальних громад, асоціацій, експертів та інших зацікавлених осіб. Влада вказує на особливу важливість покращення інклюзивності та прозорості процесу відновлення.

Мінрегіон проводить консультації щодо містобудівної реформи

На консультаціях порушувалося питання відповідальності за самовільне будівництво, права власників землі, роль громадськості та місцевого самоврядування у містобудуванні, інститут приватного контролю та інше. Загалом влада має намір розробити понад 50 підзаконних нормативно-правових актів у рамках проєкту закону №5655.

У свою чергу, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан заявив, що подібне обговорення стане перешкодою на шляху України до ЄС і може зупинити фінансування відновлення держави.

“Під час підготовки законопроєкту №5655 стейкхолдерів демонстративно ігнорували, відмовляючись врахувати їхню позицію, а тепер запрошують для пропозицій у рамках нечинного документа, який до того ж порушує п’ять статей Конституції України”, – наголосив Слобожан.

Він також повідомив, що перша серія консультацій не призвела до жодних рішень чи позитивних змін, а за результатами не було зроблено жодного протоколу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України , 13 грудня 2022 року Верховна Рада підтримала у другому читанні ініційований головою фракції “Слуга народу” Оленою Шуляк законопроект №5655, який фактично запускає реформування містобудівної галузі. Варто зазначити, що законопроект не прийняли б, якби не підтримка депутатів із фракції ОПЗЖ.

Європарламент 15 червня ухвалив резолюцію про відновлення України та вступ до НАТО. При цьому в одному з пунктів міститься заклик не підписувати законопроєкт №5655.

Коментарі у Facebook