У Вінниці вшанували пам’ять Захисників та Захисниць України, які загинули на війні

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

29 серпня, у День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у Вінниці відбулась церемонія покладання квітів до Пам’ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям російсько-української війни. Захід пройшов за участі представників Вінницької міської та обласної рад, родин загиблих, військовослужбовців, громадськості та активної молоді. Під час події згадали відвагу, самопожертву та надзвичайну мужність наших воїнів, яку вони проявили на шляху до вільної та сильної держави, віддавши за це найдорожче – свої життя.


Вінничани вшанували пам’ять загиблих Героїв, схиливши голови у хвилині мовчання.

«Герої не вмирають. Поки живе наша пам’ять – живуть і вони. Сьогодні ми вшановуємо полеглих Захисників України. Тих, хто загинув за її волю та незалежність. За наше із вами майбутнє. Вічна пам’ять полеглим. Нехай наші Герої, які боронять Україну, повертаються з війни живими», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Довідка

День пам’яті захисників був заснований у 2019 році за указом Президента України. Дата 29 серпня обрана в пам’ять про Іловайську трагедію 2014 року.

Коментарі у Facebook