«Музична Вінниця»: вінничан запрошують на лекцію щодо музичної спадщини

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Музей Вінниці запрошує на лекцію «Музична Вінниця», яку читатиме музикознавиця, дослідниця історії нашого міста Наталія Кушка. Вона відбудеться у середу, 6 вересня, у садибі Боруха Львовича. Захід почнеться о 17:30. Слухачі дізнаються секрети та маловідомі факти від стародавніх часів аж до середини ХХ століття щодо музичної спадщини нашого міста.

«Люди з прадавніх часів створювали музичні інструменти та складали пісні. У Вінниці, ймовірно, ще у XVII столітті існували так звані музикантські цехи, де навчали музичній грамоті та грі на різноманітних інструментах: цимбалах, лютнях, кобзах тощо. З часом якість музичної освіти покращувалась, розширювався перелік інструментів на яких можна було грати, а також стилів у яких можна було творити. У другій половині ХІХ століття у Вінниці навіть існували фортепіанні фабрики, де із закордонних деталей складали піаніно та роялі. А в перші десятиліття радянської окупації у нашому місті почали виникати джазові колективи, учасників яких репресували в 1930-х роках за сфабрикованими звинуваченнями у роботі на закордонні розвідки», – говорить експертка в галузі музичної історії Вінниці Наталія Кушка.


Загалом, історія музики у Вінниці багата цікавими фактами та несподіваними поворотами. Про все це та інше можна буде довідатися під час лекції в середу. Також усі охочі зможуть придбати собі книгу Наталії Миколаївни «Музична Вінниця».

Місце проведення: Музей Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15-А).

Вхід вільний.

Коментарі у Facebook