Студенти ВНТУ побували на будівництві Муніципальної багатоповерхівки у Вінниці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 21 вересня, студенти третього курсу Вінницького національного технічного університету побували на екскурсії – відвідали будівництво VIII об’єкту міської Програми “Муніципальне житло ВМТГ”. Майбутні будівельники, інженери та проєктанти ознайомилися з усіма технологічними процесами, які там відбуваються, а також дізналися більше деталей про Програму, яка стала інструментом для забезпечення людей житлом зі значно нижчою за ринкову вартістю квадратного метра.


Заступник міського голови Андрій Очеретний переконаний, що такі візити приносять користь молодим спеціалістам – у майбутньому молоді буде легше зрозуміти, в якому напрямку рухатися далі та що потрібно робити для того, щоб стати висококваліфікованим фахівцем та продуктивно допомогти у відбудові України після перемоги у війні.

“Маємо розуміти, що кваліфіковані фахівці не беруться нізвідки. Їх потрібно вчити, розвивати, показувати, як повернути деталь, щоб запрацював весь механізм. Попередні студенти, з якими ми теж приїздили на будівництво, настільки захопилися процесом, що навіть працевлаштувалися – поки вони в ролі підсобників, але в майбутньому 100% на них чекає кар’єрний злет. Отож, сподіваємося, що відбудова України не за горами і в нас є надійні люди, які докладуть до цього зусилля. Зараз міська влада Вінниці активно розвиває дуальну освіту і завдяки цьому багато університетів вже успішно практикують цей формат. Це поштовх для студентів, щоб вони знали, що в Україні можна розвиватися та будувати щасливе майбутнє”, – сказав він.

Крокуючи першим поверхом, який будівельники вже облаштували, студентам розповіли, що майбутня висотка буде зведена за каркасно-монолітною технологією і складатиметься з десяти поверхів. Наразі тут вже завершений підземний паркінг з подвійним призначенням – він слугуватиме укриттям в разі повітряної тривоги.

“Виконується будівництво вертикальних елементів другого поверху і паралельно триває робота з підведення інженерних мереж”, – сказав виконроб Максим.

Як додав Андрій Очеретний, вже 61 родина скористалася Програмою “Муніципальне житло”.

“Найбільшу кількість – 22 квартири – придбали учасники бойових дій в російсько-українській війні. Власниками ще чотирьох стали члени першого ступеня спорідненості сімей загиблих військових у цій війні. Також в цьому будинку, як і в решті, є квоти на працівників бюджетної сфери – десять квартир придбали освітяни та медики. Муніципалітет також продовжує підтримувати прагнення внутрішньо переміщених осіб інтегруватися у нашій громаді, тож четверо працюючих або самозайнятих осіб з цієї категорії теж стати учасниками Програми “Муніципальне житло”, – зауважив він.

Нагадаємо, з 25 вересня 2023 року буде здійснюватись додаткова реєстрація кандидатів на участь у Програмі по VІІІ об’єкту, яка триватиме по 08 жовтня 2023 року. Для реєстрації виділено 19 квартир за 6 квотами.

Коментарі у Facebook