Нові енергоощадні ліфти встановили у трьох вінницьких будинках

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Споживають менше електроенергії та обладнанні системою прямого зв’язку з диспетчером аварійної служби. У Вінниці продовжують оновлювати ліфти, які вичерпали термін гарантійної експлуатації. Нещодавно у трьох будинках встановили нові підйомники, ще у двох – капітально відремонтували. Тож, п’ять оновлених ліфтів запрацювали в багатоповерхівках за адресами: вул. Д. Майбороди, 37, вул. Тимошенка, 2а, вул. Стрілецька, 48а, вул. Келецька, 104 та вул. А. Первозванного, 6.


Усі роботи по цих об’єктах виконувались на підставі звернень мешканців та коштом міського бюджету в рамках першого безкоштовного ремонту для будинків, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Зі згаданих ліфтів – останні три – це повністю нові підіймачі турецького виробництва. Такі у житловому секторі Вінниці з’явилися вперше.

«Нові ліфти встановлюють з розрахунками, щоб ними могли скористатися маломобільні вінничани: батьки з дитячими візочками чи містяни з інвалідністю. Також турецькі ліфти обладнані тактильними кнопками, що створює додаткову зручність для незрячих людей, кабіни мають систему світлодіодної індикації тобто двері підйомника не закриються, якщо людина стоїть надто близько до них. А коли ліфт прибуває – лунає відповідне сповіщення. Нині з війни повертаються чимало Захисників, тож запит на безбар”єрність зростає», – зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький.

Ліфти турецького виробництва, щонайменше на 20% енергоефективніші, порівняно з більшістю наявних у місті. Крім того, вони працюють більш плавно та мають покращену шумоізоляцію. Гарантійний термін експлуатації цих підйомників складає 25 років з моменту встановлення. Як зазначає очільник департаменту, зараз в місті вивчають особливості їх експлуатації, адже на перспективу стоїть питання про поступову часткову заміну старого ліфтового фонду, більшість якого складають підйомники білоруського виробництва.
«Багато з них уже вичерпали термін свого гарантійного обслуговування, в зв”язку з чим, аби подовжити їх життя, ми проводимо капітальний ремонт. Після цього підйомники зможуть слугувати ще, щонайменше, 12 років», – каже Віталій Місецький.

В ході таких робіт, як правило, проводиться заміна більшості елементів ліфта, завдяки чому зменшується його енерговитратність. Крім того, за необхідності, виконується і заміна ліфтової кабіни та зовнішніх дверей.

Також в процесі капітально-відновлювальних робіт, в ліфтах монтується система безпровідної диспетчеризації, яка у випадку аварійної зупинки, дозволяє напряму зв”язатися з диспетчером аварійної служби, натиснувши на відповідну кнопку в ліфті. Ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії під час минулого опалювального періоду.
Загалом, з урахуванням зазначених п”яти, у Вінниці з початку року оновили (або встановили нових) 16 ліфтів.

Раніше капітальний ремонт ліфтів було виконано за адресами:

вул. А. Янгеля, 73 (2 ліфти);

проспект Коцюбинського, 78 (2 ліфти);

вул. Келецька, 105 (2 ліфти);

вул. Брацлавська, 31 (2 ліфти);

вул. Учительська, 10 (2 ліфти);

вул. Тимошенко, 2,а.

Цього року в багатоповерхівках Вінниці на заміну старим ліфтам планується встановлення ще трьох підйомників турецького виробництва. Ще один ліфт буде оновлено в рамках капітально-відновлювального ремонту.

Коментарі у Facebook