У Вінниці вже дев’ять років діє проєкт «Музичні посиденьки»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Проєкт «Музичні посиденьки» у Вінниці був створений у книгозбірні № 1 у 2015 році та реалізується вже 9-й рік поспіль. Серед його учасників внутрішні переселенці, а також вінничани. Вони щонеділі зустрічаються, спілкуються, вивчають і співають українські пісні.

«З початком вторгнення росії на територію України у 2014 році у Вінниці знайшли прихисток переселенці зі Сходу країни, які стали користувачами нашої філії, – говорить завідувачка бібліотеки-філії № 1 Ольга Вергун. – Тож, із метою психологічної підтримки та адаптації ВПО та їхніх родин у складний час за допомогою наших активних відвідувачів було створено проєкт «Музичні посиденьки».


Відвідувачі занять щонеділі зустрічалися в приміщенні бібліотеки для спілкування, знайомства з культурою та побутом Поділля. А найголовніше – вивчають та співають народні пісні. Саме вони стають тим камертоном, який дозволяє гуртківцям краще пізнати мелодійність української мови, відчути її та пізнати, підкреслила Ольга Вергун.

Додає: «У пісенному асортименті колективу понад 50 українських та патріотичних пісень Учасники «Музичних посиденьок» активно долучаються до участі у соціокультурній діяльності бібліотеки, виступають з концертами перед користувачами філії та вінничанами»

Вже 8 років на волонтерських засадах незмінним музичним керівником проєкту є Валентин Степанець, який відзначив в цьому році 85-річний ювілей.

«Музичні посиденьки відкривають двері до серця нації, відтворюючи не лише мелодії, але й сплетені нитки культурної спадщини, що об’єднують нас у важкі моменти та відзначають нашу незламну духовну силу», – каже завідувачка бібліотеки-філії № 1.

Засідання проходять щонеділі об 13:00 за адресою проспект М. Коцюбинського, 49 – бібліотека-філія № 1. Записатися можна за номером телефону: 55 – 32 – 01.

Коментарі у Facebook